Seyahat etmeye değer sokak lezzetleri

​Seyahat etmeye değer sokak lezzetleri
​Seyahat etmeye değer sokak lezzetleri

Gittiğiniz ülkenin yaşam tarzını ve insanlarını tanımak istiyorsanız mutlaka sokak lezzetlerine göz atmalısınız denir. Hele bir de farklı lezzetleri tatmayı seviyorsanız gittiğiniz şehir veya ülke sizin için daha keyifli geçecek demektir. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz seyahat severlere farklı lezzetler tattıracak dünyanın en bilinen sokak lezzetlerinden oluşuyor. Hadi gelin o lezzetlerle tanışalım.

Jamaika: Jerk chicken

Jamika'ya giderseniz eğer mutlaka denemeniz gereken jerk chicken, en popüler sokak lezzeti. Tavuğun marine edilmesiyle hazırlanan bu lezzet, ızgarada pişiriliyor. "Lokmacığım Jamika'ya gitmedim ama merak ediyorum." Derseniz evde de kolayca hazırlayabileceğiniz bu sokak lezzeti, dışı çıtır içi sulu oluyor.

Et ve sebzelerin kızartıldıktan sonra tortillalara doldurulmasıyla hazırlanan tostada, yiyen herkesin beğenisini kazanan bir sokak lezzeti. Meksika'ya yolunuz düşerse mutlaka yemeniz gereken tostada içerisinde tavuk, jalapeno biber, kıyma, avokado ve fasulye yer almaktadır.

İtalya: Arancini

İtalya'ya gidenler bilir birçok lezzeti damak tadımıza çok uygun. Bu sebeple hem gezi noktaları hem de lezzetleriyle bizleri büyüleyen İtalya, arancini ile yine şaşırtıyor. Kızartılmış pirinç topları olan bu sokak lezzeti İtalya'da pizza ve makarnadan sonra denemeniz gereken bir yemek.

Kanada: Poutine

Kanada'ya giderseniz kesinlikle karşılaşacağınız lezzetler arasında bulunan poutine, yediğiniz en güzel patates kızartmalarından biri olacak. Sosuyla yedikçe yedirecek olan bu patates kızartması, Kanada soğuğunu bile unutturacak cinsten.

Hindistan: Jalebi

Hindistan denildiğinde akla gelen lezzetlerin başında olan jalebi, çıtır çıtır şerbetli bir tatlı. Hindistan'da sadece sokak lezzeti olarak bilinmeyen jalebi özel günlerinde aranan lezzetlerinden biri. İnce dairesel şekillerde kızartılan bu tatlı, maida unuyla yapılıyor.

İspanya: Churros

Ülkemizde de oldukça ünlenen churros, hamurların kızartılmasıyla yapılıyor. Çikolata sosuna batırılarak yenen bu lezzet, çıtır çıtır yapısıyla da yedikçe yediriyor.

Polonya: Zapiekanka

İster tam bir baget isterseniz de yarım baget ekmeğe yaptırabileceğiniz zapiekanka, Polonya pizzası olarak anılıyor. Ekmeğin üzerine sote mantar, jambon, peynir ve birçok malzemenin konulmasıyla hazırlanan bu enfes lezzet, pizza severlerin hoşuna gidecek cinsten.

ABD: Hot dog

Amerika'ya gittiyseniz hemen hemen her köşe başında karşılaşacağınız sokak lezzeti hiç kuşkusuz hot dog. Sosisliye benzerliğiyle bilinen ve çok fazla karıştırılan bu lezzet, ABD'liler için vazgeçilmez bir yiyecek.

Fransa: Krep

Aslında Anadolu'da da olan fakat ismi farklı olan krep, Fransa'nın en meşhur lezzetleri arasında. Fransa'da gezinirken canınız tatlı çekerse mutlaka yemeniz gereken krep, kolayca bulabileceğiniz bir sokak lezzeti.

Türkiye: Simit

Sıra geldi ırmağının akışına öldüğümüz canım ülkeme. Hangi semtte olursanız olur her köşe başında mutlaka gördüğünüz ve gevrek halleriyle her öğün yenen simit, Türkiye'nin en sevilen sokak lezzetlerinden biri.