Dünyanın farklı yerlerinde yasaklanan 8 yiyecek ve içecek

Soya sosu
Soya sosu

Dünyanın farklı yerlerinde farklı sebeplerle yasaklanan birçok yiyeceğin olduğunu biliyor muydunuz? Bu yiyeceklerin hem neden yasaklandığını hem de nerelerde yasaklandığını Lokmacığınız sizler için araştırdı. Hadi gelin bu yasaklı yiyecekleri hep birlikte keşfedelim.

İÇİNDEKİLER

Çiftlik somonu

Çiftliklerde yetiştirilen somonlarda hem insan sağlığına hem de çevreye birçok zararlı kalıntı bulunuyor. Somonların gereğinden fazla büyümesini sağlayacak hormon ilaçları ve antibiyotikler sebebiyle ne yazık ki somonlar faydalı olmaktan çok zararlı hale geliyor. Bu sebeple çiftlik somonları Avustralya ve Yeni Zelanda'da yasak.

Sürpriz yumurta

Çocukken görmeye oldukça alışık olduğumuz sürpriz yumurtalar Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Şili'de yasak! Bunun sebebi ise tahmin ettiğimiz gibi içerisindeki küçük oyuncakları çocukların yutabilecek olması değil; çikolataya temas eden plastik kutunun bulunması.

Ketçap

Fransa'da okul kantinlerinde ketçap yasağı bulunmakta. Bunun sebebi ise sandığımız gibi ketçabın zararlı olması değil Fransız yemek kültüründe ketçabın bir yerinin olmaması ve yemeklerin tadının ketçap yüzünden baskılandığının düşünülmesi.

Sakız

Singapur'da sakız çiğnemenin yasak olduğunu söylesek! Bilinene göre ülkede bir metro hattının açılışının ilk gününde metro sensörüne yapıştırılan bir sakız yüzünden tüm metro ağı zarar görmüş ve ülke milyonlarca dolarlık zarara uğramış. O gün bugündür Singapur'da sakız çiğnemek yasakmış.

Pastörize olmayan süt

Pastörize edilmeyen sütün çok sayıda bakteri barındırabileceğini düşündüklerinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nin 22 eyaletinde pastörize edilmemiş süt yasaklanmış.

Soya sosu

Dünya çapında en çok kullanılan soslardan biri olan soya sosu Rusya, Lüksemburg, Macaristan, Avusturya gibi bazı Avrupa ülkeleri ve Basra Körfezi ülkelerinde yasaklanmış durumda. Bu yasağın sebebi ise soya fasulyelerinin %80'inin genetiğinin değiştirilmiş olması!

Sakatat yahnisi

"Haggis" olarak adlandırılan ve bir İskoç yemeği olan sakatat yahnisi, koyun ciğerinin ve birçok hayvanın sakatatının koyun midesine doldurulmasıyla yapılıyor. 1971'den beri sakatat yahnisi Amerika Birleşik Devletleri'nde yasak. Sebebi ise koyun ciğerinin ticarileşmesinin önüne geçmek!

Ringa balığı

Ringa balığı aslında özel olarak bir ülkede değil genel olarak birçok hava yolu şirketinde yasaklanmış durumda. Bunun sebebi ise ringa balıklarının konserve içerisinde patlıyor oluşu.