Ekran karşısında yemek yemek doğru mu?

​Ekran karşısında yemek yemek doğru mu?
​Ekran karşısında yemek yemek doğru mu?

Zaman kavramının çok kıymetli olması ve bazı şeylere yetişebilmek adına iki işi aynı anda yapmamız gerektiği için birçoğumuz televizyon veya bilgisayar karşısında yemek yeme alışkanlığına sahibiz. Hatta ekran karşısında yemek yerken daha çok yediğinizi fark etmişsinizdir. Peki bu alışkanlığımız bize nasıl zarar veriyor? İşte yapılan araştırmalar sonucunda ekran karşısında yemek yemenin zararı...

Bir zamanlar akşam yemeklerinde tüm aile toplanarak sohbet eşliğinde yemek yenirdi. Şimdi ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen televizyon, bilgisayar ve telefon maalesef yemek yerken de ilgi odağımız oluyor. Bu durum aile içi iletişimi etkilese de biz bu konuya değil yemek yeme alışkanlığımıza değineceğiz.

Penn State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre ekran karşısında yemek yerken yediğimiz yiyeceğin lezzetine pek dikkat etmiyoruz. Tadına dikkat etmediğimiz gibi nasıl yemek yediğimizi anlayamadan normalden daha fazla yemek yiyoruz. İşte bu sebeple farkında olmadan daha fazla kalori aldığımız için obezite oranları artıyor. Ayrıca ekran karşısında yemek yemek patates kızartması, patlamış mısır ve gazlı içecek gibi daha yağlı ve kalorili yiyecek ve içeceklere yönelmemizi sağlıyor. Aynı zamanda ağzımıza aldığımız lokmalarında büyük olmasında etkili olan ekran karşısında yemek yeme, kilolarımızın sebebini ortaya koyuyor. Bu sebeple uzmanlar ekran karşısında yemek yenilmemesi gerektiğini söylüyor.