Eldeki biber acısını geçirmenin yöntemleri

Eldeki biber acısını geçirmenin yöntemleri
Eldeki biber acısını geçirmenin yöntemleri

Acı seviyor fakat bunun sonucunda elinizde geçmek bilmeyen bir yanma hissediyorsanız yalnız değilsiniz. Yemek yapmak için doğradığımız acı biberler uzun süre elimizle temas ettiği için yanma hissine yol açıyor. Bazen o kadar çok can yakıyor ki dayanılamaz hale geliyor. Peki bu sorunu hangi yöntemlerle yok edebiliriz? İşte cevabı...

Domates

Domatesin içerisinde yer alan likopen, biberin acısını almaya yardımcı oluyor. Bundan dolayı doğrama işleminde önce biberleri ardından domatesleri doğramanızda fayda var. "Ama Lokmacığım bu acı doğramakla geçmez her yerime yayıldı." Diyorsanız o zaman domatesin suyunu çıkarın ve bir kaba koyup elinizi içinde 1-2 dakika bekletin.

Salatalık

Salatalık ferahlatıcı olmasıyla dikkat çekiyor. Ferahlatmanın yanı sıra cilde nem verme özelliğine de sahip olan salatalık, elinizde bulunan acıyı kısa sürede geçirecektir. Bunun için bizim formülümüz ise salatalıkları rendeleyip ellerimizi ovmak.

Yoğurt

Güneş yanıklarından, normal yanığına kadar her derde deva olan yoğurt, eldeki biber yanmalarına da kullanılmaktadır. İçerisinde yer alan probiyotik kısa sürede eldeki acıyı yok ederek rahatlamanıza yardımcı oluyor. Elinizin neresinde acı varsa yoğurdu sürüp 5-10 dakika bekletirseniz rahatlayacağınızı görecekseniz.

Kahve telvesi

Bu yöntem her ne kadar şaşırtıcı gelse de eldeki biber acılarını geçirmede oldukça etkili. Elinizi yakmayacak ılıklıkta kahve telvesini avcunuza alıp elinizi onunla ovuşturun. Kısa süre içerisinde tüm acılardan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

Çamur

Biber doğradıktan sonra elinizde acı ve yanma hissetmeye başladığınız an evdeki bitkinizin başına gidin. Biraz onunla ilgilenip toprağına elinizi sürdüğünüzde hem siz hem de bitkinizin mutlu olacağını göreceksiniz. "Lokmacığım evimde bitki beslemiyorum." Diyenlerdenseniz eğer işte o zaman bir yerlerden çamurlaşmış toprak bulun ve elinizi onunla ovuşturun.

Süt

Yanık tedavisinde ev hanımlarının sıkça kullandığı yöntemlerin başında gelen süt, biber yanmasına da iyi geliyor. Bir kaseye sütü doldurun ve ellerinizi o kaseye batırın. İşte elinizdeki biber acısını geçirmeniz bu kadar kolay.

Limon

Asidik yapısı sayesinde elinizde yer alan biber acısını alabilecek yöntemler arasında bulunan limon, ortadan ikiye bölünerek kullanılabilir. Ancak elinizi limonla ovuştururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, limonu derinin üzerinde fazla bekletmemek.

Soğan suyu

Kabul edelim bu yöntem biraz can sıkıcı olabiliyor. Ancak elinizde acı hissinin gitmesi için bu kokuya katlanmak gerek. Soğanın suyunu sıkıp ellerinize sürerseniz acıyı unutacağınıza eminiz.

Sirke

Limon gibi asidesi yüksek olan sirke elinizde bulunan biber acısını kısa sürede geçirmeye yardımcı olacaktır. Bir kaseye hazırlayacağınız sirkeye elinizi 10 dakika batırırsanız kolayca acıdan kurtulabilirsiniz.