En hafif yaz tatlısı parfenin ortaya çıkışı ve 6 leziz parfe tarifi

Parfe
Parfe

Sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen tatlıların başında gelen parfeyi günümüzde çeşit çeşit şekillerde deniyoruz. Peki parfe ilk ortaya çıktığında da bu kadar çeşitli miydi? Hadi gelin hem parfenin kısacık tarihi serüvenini inceleyelim hem de Lokmacığınızın birbirinden nefis parfe tariflerine göz atalım!

Nerede ortaya çıktı?

Parfait kelimesi 'mükemmel' anlamına gelmektedir. 1890'larda Fransa'da ortaya çıkan bu eşsiz tatlı ilk zamanlarda yumurta, şeker ve kremanın kaynatılıp muhallebi kıvamına getirilmesi ve ardından da dondurulması ile ortaya çıkmış.

O zamandan beri parfe tariflerinde ve hatta sunum şeklinde bazı değişiklikler meydana geldi. İlk zamanlar uzun ince bir bardakta katmanlı şekilde servis ediliyordu. Günümüzde bu sunum şekli devam etse de artık kalıplarda dondurma gibi kolay alternatiflere de yönelme oldu.

Tariflerde ise bazen yoğurt ve granola şeklinde daha sağlıklı alternatifler tercih ediliyor. Hepsinin tek bir ortak özelliği var: Mükemmel olmaları! Tercih sizin.

Bayat kurabiyeden parfe

"Bayat kurabiyeleri nasıl değerlendiririm?" diye soran takipçilerimize nefis bir cevabımız var: Bayat kurabiyeden parfe tarifi! İçerisine hem bayat kurabiyelerinizi hem de bayat keklerinizi ekleyip yapabileceğiniz bu tarif hem kurtarıcı hem de serinletici!

Limonlu parfe

Tek dilimiyle kavurucu yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak olan limonlu parfe tarifimizi gönül rahatlığıyla öneriyoruz. Evde kalan keklerinizi değerlendirmek için de harika bir tarif olan limonlu parfe nasıl yapılır? Tarif sitemizde sizlerle!

Tiramisu parfe

Tiramisunun en serin haliyle biz geldik! Tiramisu sevdalıları bu parfeye gerçekten bayılacak. Parfe de olsa biraz tatlı bir şeyler arayışında olanlara rahatlıklar önerdiğimiz bu parfe tarifinin tadını sevdiklerinizle çıkarın!

Orman meyveli parfe

Şerbetli tatlılara uzun bir mola verdiğimiz bu sıcak yaz günlerinde en sevdiğiniz orman meyvelerinden kendi zevkinize göre hazırlayabileceğiniz harika bir tarifle geldik! Orman meyveli parfe nasıl yapılır? Cevap sitemizde sizleri bekliyor.

Mozaik parfe

Bisküvili pastanın ekürisi mozaik parfe ile çikolatalı tatlı sevenlerin yüzlerini güldürmeye geldik! İçerisinde hem beyaz çikolata hem de bitter çikolata olan mozaik parfeyi en sevdiğiniz bisküvi ile hazırlamak için mutfakların yolunu tutun!

Meyveli bisküvili parfe

Hem meyveli hem de meyve soslu yaptığımız meyveli bisküvili parfe tarifi ile sıcak günlerde içinizi ferahlatmak Lokmacığınızın işi! Sadece 10 dakikada hazırlayıp dondurucuya atabileceğiniz bu tarif, kalabalık misafirleri olanların da kurtarıcısı.