En sık görülen 5 gıda alerjisi!

​En sık görülen 5 gıda alerjisi!
​En sık görülen 5 gıda alerjisi!

Herhangi bir gıdaya alerjiniz var mı? Ya da siz henüz bilmiyor olsanız bile böyle bir alerjiniz olabilir mi? Gıda alerjisi nedir? Gıda alerjisi nasıl teşhis edilir? Gibi sorulara yanıt arayan herkesi şöyle alalım. Bu konuda söyleyeceklerimiz var. Yediğiniz, içtiğiniz herhangi bir şeye vücudunuzun bir tepki verdiğini gözlemliyorsanız gıda alerjinize merhaba deyin...

İÇİNDEKİLER

Süt ve süt ürünleri alerjisi

İnek sütü alerjisi her 100 çocuktan üçünde mutlaka görülen besin alerjilerinin başında gelir. Özellikle de bebeklerde genellikle kusma, ishal, huzursuzluk gibi semptomlarla ortaya çıkan süt ve süt ürünlerine karşı temkinli olmakta fayda var.

Yer fıstığı alerjisi

Nadir de olsa anaflaksiye sebebiyet verebilen fıstık alerjisi en ciddi alerji çeşitlerinden biri. Nefes alma problemlerinden tutun da, kalp durmasına kadar birçok sonuca sebebiyet veren yer fıstığı alerjisi de ciddiye alınması gereken alerji türlerinden yalnızca biri.

Balık alerjisi

Diğer gıda alerjilerine kıyasla çok daha ciddi sonuçlara sebebiyet veren balık alerjisine karşı test yaptırmakta fayda var. Astım, egzama, sindirim sistemi problemleri gibi birçok şeye yol açabilen balık alerjisinin özellikle sardalya, uskumru gibi balık çeşitlerinde görüldüğünü söylememizde fayda var.

Buğday alerjisi

Buğday proteinlerine karşı gelişen; sonrasında dilde ve dudakta şişme, ürtiker, egzama, astım, alerjik rinit gibi belirtilerle ortaya çıkan buğday alerjisi de en sık görülen alerji çeşitlerinden biri.

Yumurta alerjisi

Oldukça sık görülen alerji çeşitlerinden biri de yumurta alerjisi. Lakin genellikle yumurta alerjisi yumurta beyazına karşı etkinlik gösterir. Yumurta alerjisinde egzama, kaşıntı gibi etkiler görülür.