Ete karşı işlenen 5 suç

Ete karşı işlenen 5 suç
Ete karşı işlenen 5 suç

Türk milleti olarak et yemeklerine düşkünlüğümüz ortada! Ancak bazen yapığımız yemeklerde etin lezzetinde bir gariplik ya da dokusunda sertlik hissedebiliyoruz. Bunun bir kısmı etin kendisinden olsa da çoğu zaman bizim ete yaptığımız yanlış işlemlerden kaynaklanıyor. Et dondurucudan çıkar çıkmaz kullanılır mı? Et yıkanır mı? gibi soruların cevapları için okumaya devam edin!

Dondurucudan çıkarır çıkarmaz...

Ete karşı işlediğimiz en büyük suçlardan biri onu dondurucudan çıkarır çıkarmaz kullanmaya yeltenmek. Dondurucudaki etleriniz ile yemek yapacaksanız onu pişirmeden bir gün önce buzdolabının normal bölümüne koymalı ve yavaş yavaş çözdürmelisiniz. Bu şekilde hem çok daha lezzetli olacak hem de etinizde zararlı bakteriler oluşmayacak.

Izgara etlere tuzu...

Eğer etinizi ızgara şeklinde pişirmek istiyorsanız hem baharatlarını hem de tuzunu piştikten sonra atmalısınız? Neden mi? Baharatı önce atarsanız ızgara esnasında bu baharatlar yanacak ve ardında acımsı bir tat bırakacak. Tuzu önce ekerseniz ise etiniz maalesef sertleşecek.

Eti suyla...

Üzerinde kan olan etlerinizi yıkamak istiyorsunuz biliyoruz! Ancak bu hiç ama hiç de doğru değil. Etten kanını ayırmak için bir süzgeçte 20 dakika bekletmeniz yeterli. Ancak yıkadığınız zaman ette zararlı bakterilerin oluşması kaçınılmaz.

Kurban etini hemen...

Kurban eti doğal olarak dinlenmesi gereken bir et. Kesildikten sonra en az 4-5 saat dışarıda serin bir yerde, 1 gün de buzdolabının normal bölümünde dinlenmesi gerekiyor. Ardından paketlere ayırıp dondurucuya koyabilirsiniz. Paketlerinizi ince ince yaparsanız sonradan kullanması çok kolay olacaktır.

Eti yanlış yönde...

Jülyen şekilde dilimlenmiş etlerden bir yemek yapacaksınız. Her şey mükemmel gidiyor etleriniz de çok güzel pişti. Bir çatal aldınız ve bir baktınız et kopmuyor. Bunun sebebi sizce et mi yoksa yanlış kesim mi? Etin yüzeyine baktığınızda liflerini görebilirsiniz. O liflerin bir yönü vardır. İşte etinizi liflerin paraleli şeklinde keserseniz etinizin sert olması kaçınılmaz! Tam tersi yönde kesmelisiniz ki kolay ısırabilin!