Evde limonata nasıl yapılır?

limonata
limonata

Yaz kış demeden vazgeçemediğimiz içecek tarifleri varsa şayet onlardan biri de limonatanın ta kendisidir. Limonata yazın C vitamini deposu olduğundan bağışıklığımız için, yazın ise buz kalıpları eşliğinde içimizi ferahlatmak için en çok tercih ettiğimiz içeceklerden biri. Lakin limonatanın bir kıvamı var ki tutturması çok kolay gibi gözükse de epey zor. Acılaşmadan pek de ekşimsi tadını vermeden limonata yapımının püf noktaları nelerdir? Evde limonata nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabı için siz yine en doğru adrestesiniz.

İyi bir limonata tarifi bulduk mu onu bir daha ömrümüz boyunca bırakmaz, sofralarımıza da sıklıkla konuk ederiz.

Hayatımız boyunca tek bir içecek tüketme şansımız olsa bizim tercihimiz şüphesiz ki sayısız faydasıyla limonun şifalı özünden yapılan ev yapımı limonata olurdu.

İşte tam da bu sebeple limonata yapımı ile ilgili tüm deneyimlerimizden harmanladığımız limonata yapımının püf noktaları ile acımtırak veya gereğinden fazla ekşi olmadan nefis mi nefis bir limonata nasıl yapılır? Sorusunun cevabı Lokma'da.

Limonata yapımının püf noktaları nelerdir?

  1. Limonata yapımında karşımıza en sık çıkan sorunlardan biri limon kabuklarının sebep olduğu acımtırak tattır. Bu acımtırak tadı engellemenin ise oldukça basit bir metodu var. Limonu bir gün önceden dondurucuya koymak. Bir gün önceden dondurucuda beklettiğiniz limonlar çözündüğünde acısını da atmış olacak.
  2. Bir diğer önemli husus ise limon dilimlerini şekerle ovmak. Dilimlediğiniz limonlarınızı bir süre limonla ovmanız limonatanızın lezzetini ikiye katlayacak.
  3. Limonunuzu rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen göstermeniz de oldukça önemli. Beyaz kısımlar limonatanıza acı bir tat vererek lezzetini etkileyebilir.
  4. Eklediğiniz şeker miktarı oldukça önemli. Limonatanın hepimizin sevdiği o kendine has ekşimtırak lezzetini bozmadan şeker ilave etmek iyi bir limonata tarifi söz konusu olduğunda dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri.
  5. Tüm malzemelerden sonra limonatanızı süzerek sürahiye almak, tam kıvamında enfes bir limonata için küçük lakin etkili bir adım.
  6. Bu biraz tercihlerinize kalmış bir metod olsa da Lokma mutfağında yapılan enfes limonataların ortak paydası içlerinde bulunan aromatik otlar. Kekik, nane, reyhan gibi hoş kokulu ve aroması yoğun yeşillikler limonatalarınızın lezzetini ikiye katlayacak.

İlginizi çekebilir: