Evde mükemmel makarna nasıl yapılır?

Evde makarna yapımı
Evde makarna yapımı

Dünyanın en sevilen yemeklerinden olan makarna sadece İtalya'da değil her yerde çok meşhur. Yapımı biraz zahmetli olan bu güzel yiyeceği yapmak için tek ihtiyacınız olan şey un ve su ya da un ve yumurta! Biz de "taptaze açılan makarnanın lezzeti hiçbir şeyde olmaz!" diye düşündük ve bu yazıyı sizlerle paylaşmaya karar verdik!

Un

"Un" deyip geçmeyin çünkü makarnanın yapısını oluşturan şey undur ve unun kalitesi oldukça önemli. Eğer 00 numara un bulabilirseniz gerçekten pürüzsüz bir makarna elde edersiniz. Çünkü bu un normal una göre çok daha ince öğütülmüştür. Ancak bulamazsanız elbette normal unla da yapabilirsiniz yine gayet lezzetli olacaktır.

Yumurta

Her 100 gram un için 1 yumurta şeklinde genel bir tarif var. Ancak bazı tarifler sadece yumurta sarısı ile yapılıyor ki biz böyle olan tarifleri çok daha fazla seviyoruz. Unun kalitesi kadar yumurtanın da kalitesi önemli. Yalnızca yumurta sarısı ile yapılan makarnalar çok daha lezzetli ve ipeksi kıvamlı oluyor.

Tuz

Taze makarna pişirirken en tartışmalı ve önemli konulardan biri de tuzdur. Bazı şefler hamuru kuruttuğunu düşündükleri için tuzu hamura değil haşlama suyuna eklerler bazıları ise yavan bir hamur olduğunu düşündükleri için tuzu hamura direkt olarak eklerler. Bu seçeneği tercih edecekseniz hamurun içine katacağınız tuz çok ince öğütülmüş olmalı. Biz hamura tuz eklememeyi, sosa ve haşlama suyuna eklemeyi tercih edenlerdeniz.

Dinlendirme, açma ve kesme

Hamuru 30 dakika dinlendirmek çok önemli. Neden mi? Hamur dinlenince hidratlanacak ve şekil vermesi çok daha kolay olacaktır. Bir makarna makinesi ile açacaksanız en geniş ayardan başlayarak kademeli olarak inceltmelisiniz. Daha sonra şeritleri kesmek için mutlaka düz uçlu keskin bir bıçak kullanın. Makarnayı kesmek için de alet kullanıyorsanız önce ortadan ikiye bölüp sonra kesebilirsiniz.

Pişirme

Derin bir tencerede fokur fokur kaynayan iyi tuzlanmış suyun içerisine makarnalarınızı atın. Paket makarnalarda olduğu gibi 10-12 dk haşlanmasına hiç gerek yok. Bu taze makarnalar inanın 2 dakikada pişiyor. Sosunuza da makarnalarınızı haşladığınız bu lezzetli sudan kullanmayı unutmayın! Afiyet olsun.