Evinin güzel kokmasını isteyenlere 6 yöntem!

​Evinin güzel kokmasını isteyenlere 6 yöntem!
​Evinin güzel kokmasını isteyenlere 6 yöntem!

Mutfakta yemek piştiği zaman bütün eve yayılan o koku bir süre sonra insanı rahatsız ediyor. Hele bir de Amerikan mutfağa sahipseniz artık yemek kokuları koltuklarınıza bile sinmiş demektir. Yaz aylarında rahatlıkla cam açarak bu sorunu çözsek de maalesef kış aylarında bu pek mümkün olmuyor. Bu sebeple birçok farklı yöntem deneyerek bu sorunu gidermeye çalışıyoruz. Ama artık birçok farklı yöntem denemekle uğraşmadan vereceğimiz bu yöntemlerle kolayca evinizin havasını değiştirebileceksiniz.

Kahve yakın

Kokusunu aldığımız andan itibaren mutlu eden kahve, evde yer alan yemek kokuları için en etkili yöntemler arasında. Küçük bir kabın içerisine koyacağınız bir tatlı kaşığı kahveyi çakmakla yakın ve kötü kokunun en yoğun olduğu yerde bekletin. Tütsü gibi yanacak olan bu kahve, bütün evin güzel kokmasını sağlayacaktır.

Vanilya kaynatın

Evi saran yemek kokusu veya herhangi bir kötü kokudan kurtulmak için vanilya kaynatmak işe yaracaktır. Kaynayan suyun içerisine atacağınız bir tatlı kaşığı vanilya veya vanilin tıpkı oda parfümü gibi evin hoş kokmasını sağlıyor. Bu basit ama etkili olan yöntemi sadece kötü kokuları yok etmek için değil aynı zamanda evinizin farklı kokmasını istediğiniz zamanlarda da denemelisiniz.

Narenciye kabuğu kaynatın

Yemek yediniz üstüne de meyve yiyerek günü bitirmek üzeresiniz ama evde yer alan yemek kokuları yüzünden rahatsız oldunuz işte bu noktada narenciye kabukları devreye giriyor. Portakal, mandalina, limon veya greyfurt gibi meyve kabuklarını çöpe atmayın ve bir tencere suyun içerisinde kaynatın. Su kaynadıkça kabuklarda yer alan aromatik koku açığa çıkacak ve evi saran kötü kokularla mücadele edecektir.

Ada çayı yakın

Yemeklerde kullandığımız ada çayı, kurutularak tütsü olarak kullanılabiliyor. Birçoğunuzun kötü enerjilerden arınmak için kullandığı ada çayı sadece enerji tazelemekle kalmıyor aynı zamanda evin güzel kokmasına da yardımcı oluyor. Bir tutam ada çayını çakmakla yakıp evin her köşesinde ve özellikle yemek kokusunun yoğun olduğu yerde gezdirirseniz elinizdeki tütsü bitmeden kokuların yok olduğunu göreceksiniz.

Sirke ve limonlu su kaynatın

Evde yer alan kokuyu yok etmenin bir başka yöntemi ise sirkeli ve limonlu su. Bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı sirke ve 1 tam limonu sıkıp ocakta kaynatınca kısa sürede kötü kokular yok olacaktır.

Limon kabuğu yakın

Hemen hemen herkes tarafından bilinen limon kabuğu yakma yöntemi en çok balık gibi yemekler yapıldığında deneniyor. Ancak evinizin güzel kokmasını istediğiniz her an yapabileceğiniz bu yöntem basitliğiyle de bizden tam not alıyor. Kullandığınız limonun kabuğunu ocağın üzerine koyup yanmasını izliyorsunuz yöntem bu kadar basit.