Fas mutfağına minik bir adım atıyoruz: Fas yemeklerini tanıyalım!

Fas yemekleri
Fas yemekleri

Bir ülkeyi tanımanın en güzel yöntemlerinden biri de yemek kültürünü bilmek, tanımak ve öğrenmek. Yemek kültürü o ülke için sandığımızdan çok daha fazla bilgi verir. O halde gelin bu çölleriyle, eşsiz mimarisiyle ve sıcak insanlarıyla ünlü güzel ülkenin yemeklerini birlikte tanıyalım.

Tajin

Fas mutfağı dendiği vakit akla ilk gelen yemeklerden olan tajin yemeğini sadece sebzelerle yapılabildiği gibi içerisine et, tavuk ve balık eklenerek de yapılabiliyor. Üzeri kapatılan toprak kapların içerisinde pişirilen bu yemeğin sunumu da yine bu tajin denen toprak kapların içerisinde oluyor.

Harira

Temel olarak yeşil mercimek ve erişte ile yapılan bu çorba Fas mutfağının en doyurucu yemeklerinden biri. Tıpkı bizde Karadeniz ve Anadolu'da yapılan tarhana çorbası nasıl farklılaşıyorsa Fas'ta da harira, bölgeye göre farklı şekillerde yapılıyor.

Brochette

Ülkemizdeki şiş kebap neyse Fas'ta da brochette aynen o! Bizden farklı olarak baharatların çeşitliliği öne çıkıyor. Brochette, hem dana eti hem tavuk eti hem de deve eti ile yapılıyor. Baharatlanan etler şişlere geçiriliyor ve bir güzel pişiriliyor. Genellikle de yanında patates kızartması ya da pilav veriliyor.

Pastilla

İşte bu gerçekten Türklerin yemeyeceklerini düşündüğümüz bir yemek. Yufkanın içerisine güvercin eti konularak hazırlanan bu yemek eğer güvercin eti yemek istemezseniz tavuk eti ile de yapılıyor.

Salyangoz yemeği

"Lokmacım bunu keşke dahil etmeseydin!" dediğinizi duyar gibiyiz. Bu yemek de Fas'ta tüketilen ilginç sokak yemeklerinden biri. Biz Fas'ta bu yemeğin olma sebebinin Fas'ın uzun bir süre Fransız sömürgesi olarak kalmasına bağlıyoruz. Fransızlardan bu topraklara gelmiş bir yemek olabilir.