Folik asit seviyesini yükselten gıdalar

Folik asit
Folik asit

Folik asit, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve vücutta birçok önemli işlevde rol oynar, özellikle DNA sentezi ve hücre bölünmesinde önemlidir. Çeşitli besinlerde doğal olarak bulunan bir B vitamini olduğundan, sağlıklı bir beslenme düzeniyle vücuda alınabilse de bazen takviye de gerekir. Şimdi hangi gıdalarda folik asit bulunur kısaca bakalım.

Yeşil yapraklı sebzeler

Ispanak, pazı, lahana, marul, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, folik asit bakımından oldukça zengin gıdalardır.

Baklagiller

Mercimek, nohut, fasulye ve bezelye gibi baklagiller de folik asit kaynağıdır.

Portakal

Özellikle portakal ve portakal suyunda da iyi oranlarda folik asit bulunur ancak portakal suyunu elbette hazır almamak önemli!

Avokado

200 gram bir avokadoda 160 mcg folik asit içerir. Kadınların ihtiyaç duyduğu folik asitleri doğal olarak bulundurur.

Mısır

Folik asit bir B vitamini türüdür ve mısır da B vitaminleri açısından özellikle de B12 açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Eğer mevsimiyse bol bol tüketmelisiniz.

Brokoli

1 bardak çiğ brokoli, günlük folik asit ihtiyacınızın %14'ünü karşılar niteliktedir. Özellikle buharda haşlanmış bir şekilde salatasını tüketmenizi tavsiye ediyoruz!

Yumurta

Yumurta, özellikle sarısı bol miktarda folik asit içeren çok kıymetli bir besin. Bir yumurta ortalama 25 mcg folik asit içermektedir.

Tam tahıllar

Tam buğday, yulaf, çavdar ve tam pirinç gibi tam tahıllar da folik asit sağlayan besinler arasındadır.