Fransa'nın en meşhur yemeklerini tanıyoruz!

Fransa'nın meşhur yemekleri
Fransa'nın meşhur yemekleri

Bonjour! Croissant'ların çıtırtısı, peynirlerin eşsiz aroması ve kreplerin lezzetine kapılarak, gurme bir maceraya adım atıyoruz! Tarihi dokusuyla ünlü Fransız yemeklerini biz gerçekten çok seviyoruz. O halde şimdi bu güzel yemeklerin en beğenilenlerini birlikte keşfedelim!

Steak Frites

Bu yemek Fransa'nın ulusal yemeği olarak kabul görüyor. Bu yemek genellikle az-orta pişmiş bir dana eti, hollandez sos ve çıtır bir patates kızartmasından oluşuyor.

Soğan çorbası

Tarih boyunca bolca bulunması sebebiyle "fakirlerin yiyeceği" olarak adlandırılan soğan, Fransa'da ilk çıktığı dönemlerde fakir halk arasında oldukça popülerdi. Soğanın karamelize edilmesiyle yapılan bu çorba bizim de en sevdiğimiz ve lezzetli bulduğumuz çorbalardan biri.

Croissant

Basit gibi görünen ancak yapması en zahmetli hamur işlerinden biri olan kruvasan hem tatlıyla hem de tuzluyla çok yakışıyor. Her katının arasında tereyağı olması onu iyice lezzetli hale getiriyor!

Bouillabaisse

Marsilya limanından çıkan balıklarla yapılan bu balık çorbası tam bizim damak tadımıza hitap eden bir çorba. Geleneksel olan bu çorbada en az 3 çeşit balık kullanılır. Aynı zamanda kabuklu deniz canlılarını da içerir. Suyunda ise bol sebze ve et suyu bulunur.

Foie Gras

Kısaca kaz ciğeri diyebiliriz! Fransa dünyanın en büyük kaz ciğeri üreticisidir, aynı zamanda da en çok kaz ciğeri tüketen ülkesidir. Maalesef bazı bölgelerde kazların ciğerlerini büyütmek için farklı işlemler uygulanıyor. Hayvanlara yapılan bu tip uygulamaları desteklemiyoruz. O sebeple eğer yolunuz Fransa'ya düşerse ve kaz ciğeri yemek isterseniz yediğiniz yeri iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Escargot

Salyangozun gıda olarak kullanımı elbette Türkiye'de yaygın değil ancak çoğu ülkede sıklıkla tüketiliyor. Salyangozlar yağmurdan sonra toplanır ve bir süre aç bırakılırlar. Pişirilirken sarımsak, ekmek kıtırı, soğan maydanoz ve bazen daha farklı malzemeler kullanılır. Kızarmış ekmekle servis edilir.