Geleneksel İngiliz tatlılarını tanıyoruz!

Geleneksel İngiliz tatlıları
Geleneksel İngiliz tatlıları

İngilizler yemek konusunda iyi oldukları kadar tatlı konusunda da hem seçici hem de becerikliler! Meyveler, krema ve tart hamuru birleşimlerini oldukça seviyorlar ve kullanıyorlar. Biz de onların bu türdeki tatlılarına bayılıyoruz! O halde gelin geleneksel İngiliz tatlılarına hep birlikte bir göz atalım!

İÇİNDEKİLER

Strawberry fool

İngilizler çilek ve kremayı o kadar çok seviyor ki onu hem bu şekilde birlikte tüketiyorlar hem de yaptıkları farklı farklı tatlıların üzerine koyuyorlar. Süt kreması, çilek ve şekerden oluşan bu tatlıyı yapmak 5 dakikanızı bile almaz!

Jam roly poly

Bu tatlı bir tür puding. İngilizler pudingi çocuğunlukla ıslatılmış bir kekle kasede servis ederler. Jam roly poly tatlısında ise kase tabanına vanilyalı bir puding eklenir ve üzerine de genelde kırmızı meyvelerle ile yapılmış ıslak bir rulo pasta ilave edilir.

Banoffee pie

Lokmacığınız bu tatlıyı yaptı ve bu lezzete hayran kaldı! En altta kıyır mı kıyır bir yulaflı bisküvi, üzerinde süt reçeli, hafif bir krema ve muz... Bir tatlının mükemmel olabilmesi için içerisinde her şey var!

Bread and butter puding

Bizim ekmek kadayıfımız var onların ise bread and butter pudingi! Arta kalan ekmekleri değerlendirmek için üretilen bu tatlı İngilizler tarafından oldukça seviliyor ve popüler. Bu tatlı için ekmek, şeker, limon kabukları ve üzüm yeter de artar bile!

Dorset apple cake

Bizde keklerin çoğu sıvıyağ ile yapılır. Bu kek ise tereyağı ile hazırlanıyor. Tamamen elle hazırlanan kek için tereyağı şeker, un, elma, tarçın ve çeşitli kuru meyveler kullanılıyor. Şekerlenmiş narenciye kabukları ve kayısı bu tarife oldukça yakışıyor!

Bara brith

Birleşik Krallık'ın neredeyse her bölgesinde farklı yapılan bu ekmeği biz bugün Galler bölgesinde yapıldığı şekliyle anlatacağız. İçerisinde kullanılacak olan meyveler bir gece önceden çay içerisinde bekletilmeli. Ve kekte mutlaka koyu esmer şeker ve tarçın kullanılmalı. Bu tereyağlı keki İngilizler olgunlaşmış cheddar peyniri ile servis ediyorlar, şaka yapmıyoruz!

Brandy snaps

Bir fırın tepsisine hazırlanan incecik hamur konarak pişirilir ve hazır sıcak haldeyken şekil verilir. Soğuduktan sonra zencefilli ve karamel lezzetinde olan bu kabukların içi krema ile doldurulur!