Göz nezlesinin dermanı mutfakta!

​Göz nezlesinin dermanı mutfakta!
​Göz nezlesinin dermanı mutfakta!

Havaların ısınmasıyla beraber mutlu olamayan kişilerin başında göz nezlesi sorunu yaşayanlar geliyor. Polenlerin ortaya çıkmasıyla beraber görülen gözde kaşıntı, yanma, sulanma ve kızarıklık gibi sorunlar hayat kalitesini olumsuz etkiliyor. Ama artık vereceğimiz bu yöntemler sayesinde kolayca göz nezlesini hafifletebileceksiniz. İşte göz nezlesine iyi gelen yöntemler...

Siyah çay

Göz nezlesi olanların bildiği en yaygın yöntemlerin başında siyah çay geliyor. Günün her saati yorgunluğumuzu alması için tükettiğimiz çay bu sefer gözlerimizin rahatlamasına yardımcı olacak. Bir pamuğu veya peçeteyi sıcak çay demine batırın ve daha sonra gözünüzde 10-15 dakika bekletin. Bu işlemin daha kolay olabilmesi için sallama siyah çayı demledikten sonra biraz ılıtıp gözünüze yerleştirebilirsiniz.

Patates

Polenlerden dolayı gözünüzde kızarıklık veya şişlik gibi sorunlar ortaya çıktıysa o zaman çözümü yine mutfakta. Bir adet patatesi dilimleyip uyumadan önce yarım saat kadar gözünüzde bekletirseniz tüm şişliği ve kızarıklığı alacağı gibi rahatlamanıza da yardımcı olacaktır.

Tuzlu su

Kulağa korkutucu gibi gelebilir ama göz doktorları göz nezlesini dezenfekte etmek için tuzlu su öneriyor. Bir bardak suyun içerisine az miktarda tuz atıp erittikten sonra pamuğu bu suya batırarak gözünüze kompres olarak uygulayabilirsiniz. Biraz gözünüzü yakabilir şimdiden uyaralım.

Elma sirkesi

Sirkenin dezenfekte özelliği bulunduğu için iltihaplı göz nezlesinde çok işe yarıyor. Bir bardak suyun içerisine bir iki damla atacağınız elma sirkesiyle gözünüzü silebilirsiniz. Bu sayede gözünüzde bulunan enfeksiyonların azaldığını ve zamanla yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Soğuk kompres

Nezleden dolayı şişen gözünüzün şişkinliğini alıp rahatlatacak bir diğer yöntem ise soğuk kompres. Soğuk suda ıslattığınız bir havluyu veya jel soğuk kompresleri havluya sararak gözünüze uygulayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta soğuğu direkt göze uygulamak yerine bir havluyla ve belirli aralıklarla dinlenerek yapmak.