Göz sağlığı için tüketmeniz gereken 7 gıda

​Göz sağlığı için tüketmeniz gereken 7 gıda
​Göz sağlığı için tüketmeniz gereken 7 gıda

Hayatımızın merkezinde yer alan telefon, bilgisayar ve televizyon gibi teknolojik aletler, maalesef gözlerimiz için büyük tehlike. Bu sebeple uzmanlar, sağlıklı beslenmenin göz salığımız açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yapıyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, göz sağlığımıza iyi gelen besinleri barındırıyor.

Ekran süremizin giderek arttığı bir gerçek. Fakat bu gerçek maalesef göz sağlığımızı kötü etkiliyor. Uzmanlara göre beslenme düzeninin de göz sağlığı üzerinde büyük etkisi var. İşte gözlere iyi gelen bazı gıdalar:

Havuç

"Göz sağlığına iyi gelen yiyecekler hangisi?" Diye sorsak hemen hemen herkesin cevabı havuç olur. A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç, göz hücrelerini hasara karşı koruyor.

Balık

Omega-3 deposu olan balık, gözümüz için oldukça önemli bir besin. Balıklarda bulunan antioksidanlar göz retinasının sağlıklı olmasına katkı sunuyor. Ayrıca göz kuruluğu gibi problemlere de iyi gelen balık, kesinlikle tüketmeniz gereken gıdalardan.

Ispanak

Tıpkı havuç gibi A vitamini yönünden zengin olan ıspanak, göz sağlığı için etkili sebzeler arasında. Ayrıca sadece A vitamini değil içerdiği E vitaminiyle de gözleri hasara karşı koruyor.

Kuru yemişler

Antioksidan, omega-3 ve daha birçok farklı vitamin açısından zengin olan kuru yemişler, gözlerimiz için faydalı gıdalar arasında. Özellikle ceviz, badem, kaju ve fındık gibi kuru yemişler, lutein içeriğinden dolayı göz sağlığına çok faydalıdır.

Tohumlar

Keten tohumu, haşhaş tohumu ve chia tohumu gibi tohumlar içerdikleri E vitamini ve omega-3 sayesinde gözümüzün daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.

Yumurta

İçerdiği bol vitamin ve çinko sayesinde gözlerimizi koruyan yumurta, lutein ve zeaxantin barındırdığından dolayı sarı nokta hastalıklarına karşı etkili bir koruyucudur.

Kırmızı et

Bol miktarda çinkoya sahip olan kırmızı et, gözlerinin sağlıklı olmasını isteyen herkesin tüketmesi gereken bir besin. İçeriğinde bulunan çinko miktarı vücut ihtiyacının çoğunu karşıladığından dolayı göz hasarının önüne geçiyor.