Granit görünümlü tencere ve tavalara dikkat!

Granit görünümlü tencere ve tavalara dikkat!
Granit görünümlü tencere ve tavalara dikkat!

Lezzetli yemekler pişirmenize yardımcı olan, dayanıklı ve şık granit ürünlerin ne kadarı gerçek? Granit tencere ve tavalara olan yoğun ilgiden dolayı maalesef bunların da sahtesi üretilmiş durumda. "Biz sahte granit ürünleri nasıl anlayacağız?" diye soracak olursanız Lokmacığınız granit ürün seçmenin püf noktalarını verdi. Okumaya devam ederek sahte granit ürünlerden uzak durabilirsiniz.

Sağlıklı diye aldığınız granit tencere ya sahteyse! Maalesef uygun fiyatlı olarak satılan birçok granit tencere ve tavalar aslında teflon üzerine granit kaplama olarak üretiliyor. "Peki gerçeğini nasıl ayırt edeceğiz Lokmacığım?" diyorsanız okumaya devam edin.

Renk ve ağırlığa dikkat!

Hepinizin bildiği gibi granit tencere ve tavaların en belirgin özelliği diğer ürünlere göre farklı görünmesi. Bunun sebebi ise pembe, beyaz veya gri tanecikli bir taştan üretilmesi. Tabi taştan üretildiği için de diğer tencere ve tava modellerine göre bir hayli ağır oluyorlar. Bu sebeple granit tencere veya tava alacaksanız elinize alıp ağırlığını kontrol etmeniz oldukça önemli.

Granit tencere ve tavaların gerçekliği hakkında ipucu veren bir başka ayrıntı ise rengi. Gerçek granitten üretilen ürünlerin rengi, gri, antrasit ve kahverenginin tonlarıdır. Bu sebeple farklı renklerde aldığınız granit ürünler büyük ihtimalle granit kaplamadır. Ayrıca granit tencerelerin gerçekliğini ayırt etmenin bir başka yolu ise kolay kolay çizilmemesi. Eğer kullandığınız granit tencere veya tava kısa sürede çizilmiyorsa bu durum ürünün gerçek olduğunun bir göstergesidir.

Granit tencere özellikleri

Granit tencereler, tamamen yağsız pişirme yapsanız bile ürününüzün yapışmasına engel olmaktadır. Isıyı homojen bir şekilde yaydığından dolayı, yiyeceklerin eşit pişmesine yardımcı olan granit tencereler, teflon gibi kanserojen madde içermez. Bununla sınırlı kalmayan granit tencereler, darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olduğu için uzun ömürlüdür.

Granit tencere temizliği

Yapışmaz özelliği sayesinde oldukça kolay temizlenebilen granit tencereler, ister elde isterseniz de bulaşık makinesinde yıkayabileceğiniz ürünlerdir. Fakat kimyasal sabun yerine doğal yöntemlerle temizlik yapmak isterseniz burada sirke ve su karışımını önerebiliriz. Sirke ve suyu karıştırarak 3 dakika granit tencerenizde bekletip ardından süngerle temizleyebilirsiniz. Böylece hem sağlıklı hem de hijyenik bir temizlik elde etmiş olursunuz.