Güçlü ve uzun saçlar için: Biotin içeren besinler

Güçlü ve uzun saçlar için: Biotin içeren besinler
Güçlü ve uzun saçlar için: Biotin içeren besinler

Küçükken keyifle izlediğimiz, saçlarının güzelliğini her daim kıskandığımız, masalını ilk dinlediğimizde hep öyle saçlarımızın olmasını hayal ettiğimiz Rapunzel acaba saçlarının güzelliğini neye borçluydu? Bunu bilmek pek mümkün olmasa da sizlere hayallerimizi süsleyen o uzun ve gür saçların bir sırrı olduğunu söylesek?

Saçlarımıza dıştan ne kadar bakım yaparsak yapalım, ne kadar özen gösterirsek gösterelim onlar içten beslemedikçe hayallerimizi süsleyen o uzun ve gür saçlar her daim hayal olarak kalacak. Biz de bu sorunu çözüp, saçların en iyi dostu biotini vücudumuza alabileceğimiz tüm leziz gıdaları bu başlık altında toplayalım ve hayalleri gerçekleştirelim istedik.

Saçlarına dışarıdan gerekli tüm bakımları yapan, bol bol su içen lakin yine de ‘Lokmacım saçlarım hiçbir zaman istediğim kadar güçlü ve uzun değil’ diyen tüm okurlarımızın derdine derman olacak bu yazımızdan sonra her köşe başında bir Rapunzel görmemiz mümkün.

• Brokoli

Seveni kadar sevmeyeninin de epey fazla olduğu brokoliyle arası iyi olmayanlara kötü bir haberimiz var. Sağlığımıza birçok faydası bulunan brokoli güçlü saçların doğadaki sırrı. Yüksek oranda biotin içeriğiyle saçlarımızın dostu olan brokoliyle barışma vakti…

• Yumurta sarısı

Biotin olarak adlandırdığımız B7 vitaminin en yoğun oranda bulunduğu besin yumurta sarısı. Sabah kahvaltılarında haşlanmış yumurtanın sarısını artık daha bir iştahlı yiyebilirsiniz çünkü unutmayın ki her gün yediğiniz bir adet yumurta sarısı hayallerinizi gerçekleştirme yolunda en büyük yardımcılarınızdan.

• Mantar

Bizim gibi mantarın her halini seven, bıkmadan yerim diyen herkese müjde. Mantar içerisinde yüksek miktarda biotin bulunan besinlerin başında yer alıyor. Üstelik bu nefis mi nefis, pratik mi pratik mantar tarifimizle vücudumuza biotin takviyesi oldukça keyifli bir hal alacak.

• Muz

Enfes kış meyveleri dendiğinde akla ilk gelenlerden biri şüphesiz ki tropikal iklimlerin efsane lezzeti; muz. Yemelere doyamadığımız, her tatlıya yakıştırdığımız muzun saçlarınıza bu denli iyi geldiğini daha önce duymuş muydunuz? Muz, yüksek oranda biotin içeriğiyle saçlarımız için olmazsa olmaz besinlerden biri.

• Karnabahar

‘Kokusu ayrı olay, tadı ayrı olay yapma be Lokmacım’ diyenler derhal önyargılarını rafa kaldırsınlar çünkü karnabahar belki de en yüksek biotin oranına sahip besinlerden biri. Üzgünüz ama güçlü saçların yolu pek de sevilmeyen sebzelerden geçiyor…

• Kuruyemişler

Neyse ki çay keyiflerimize sıklıkla eşlik eden kuruyemişlerin bizlere kalori vermek dışında yaptıkları çok önemli bir şey var; saçlarımızı güçlendirmek. Badem, ceviz, fındık, yer fıstığı gibi kuruyemişler saçlarımız için günde bir avuç tüketmeye özen göstermemiz gereken besinler arasında.

• Avokado

Sosyal medya kahvaltılarında epey popüler olan avokadonun influencerlar tarafından neden bu denli sevilerek tüketildiğini şimdi anladık... :P Güçlü ve uzun saçların sırrı linklerde bulunan bakım ürünlerinde değil de her sabah yenilen avokadolu tostlarda olabilir.