Vücut frekansını yükselten gül çayının faydaları

Vücut frekansını yükselten gül çayı ve faydaları
Vücut frekansını yükselten gül çayı ve faydaları

Yüzyıllardır hayatımızda oldukça önemli bir yeri olan gül, Osmanlı zamanında yemeklerde ve içeceklerde kullanılan çiçekler arasında. Kokusuyla ferahlık veren ve insanı sakinleştiren gül, çayıyla da birçok fayda sunuyor. Uzmanlara göre vücut frekansını yükselten gül çayının faydaları nelermiş gelin bir bakalım.

Stresi ortadan kaldırır

Kokladığımızda bile sakinlik veren gül, çayıyla da bütün stresimizi ortada kaldırıyor. Yoğun geçen bir günün ardından yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olan gül çayı, sakinleştirici frekansa sahip.

Sindirim sistemini düzenler

Sindirim sorunları yaşadığınız zaman kullanabileceğiniz gül çayı, rahatsızlıklarınızın kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor. Ayrıca hazımsızlık sorunları için de çok iyi olan gül çayı, bağırsak sorunlarından dolayı oluşan kramplara da iyi geliyor.

Solunum sorunlarına iyi geliyor

C vitamini açısından zengin olan gül çayı, solunum hastalıklarına iyi geliyor. Astım ve kuru öksürük sorunlarına iyi gelen gül çayı, enfeksiyonlara karşı da etkili.

Ağrı kesici etki gösteriyor

Baş, boğaz, eklem, göğüs ve regl ağrısına iyi gelen gül çayı, kan dolaşımını hızlandırarak ağrıyı yok ediyor. Ayrıca hem sinirsel hem de psikolojik ağrılara da iyi gelmekte.

Uyku sorunlarını ortadan kaldırıyor

Uykuya geçme aşamasında sorun yaşıyorsanız eğer gül çayından faydalanabilirsiniz. Sinirleri yatıştırdığından dolayı kolay ve derin uyumanıza yardımcı oluyor.

Metabolizmayı hızlandırıyor

Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan gül çayı, antioksidan yönünden de zengin. Eğer zayıflamak ve formda kalmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bitki çayları arasında yer alan gül çayı, yağ yakmanızı hızlandırıyor.

Toksinleri yok ediyor

Vücudu temizleme özelliğine sahip olan gül çayı, yenilenmek istediğiniz zaman içmeniz gereken çaylar arasında. İçerisinde yer alan antioksidanlar sayesinde toksinlerden arınmamıza yardımcı olan gül çayı, hücrelerimizin yenilenmesinde etkili. Ayrıca vücutta yer alan iltihaplarda da etkili olduğu kanıtlanmış.

Gül çayı nasıl yapılır?

Öncelikle gül çayı kaynatılmaz demlenir. 1 fincan kaynamış suyun içine 4-5 adet kuru tomurcuk gül atın ve 10 dakika demleyin. Ardından bitkileri sudan alın.