Güneş lekelerine veda vakti: Güneş lekelerine ne iyi gelir?

güneş lekeleri
güneş lekeleri

Yaz geldi, tüm yıl dört gözle beklediğimiz yaz tatillerimize çıktık ve evlerimize döndük. Ve elimizde güzel anılar, yenilenmiş bir zihin ve ne yapacağımızı bilemediğimiz güneş lekeleri kaldı. Hassas bir cilt yapısına sahip olanların güneşten özenle korunmalarına rağmen her yaz yakalarından düşmeyen güneş lekelerine ne iyi gelir? Bu sorunun cevabı için doğru adrestesiniz.

Kimi zaman tüm önlemleri almamıza rağmen yüzümüzde ve vücudumuzda güneş lekeleri belirse de, genellikle güneş lekelerinin sebebi korunmasız olarak güneşe çıkmak ve uzun saatler güneşe maruz kalmaktır...

Genellikle yüzümüzü hedef alan güneş lekeleri eller, kollar, sırt, boyun ve omuzlarda da sıklıkla görülebilir.

Güneş lekeleri neden olur? Sorusunun cevabına yanıt verdiğimize göre; güneş lekelerine ne iyi gelir? Sorusunun cevabıyla da sizleri vücudunuzda aniden beliren bu lekelerden kurtarmak için Lokmacığınız kolları sıvadı. Güneş lekeleri için doğal çözümler nelerdir? Hepsini tek bir başlık altında sıraladı. Güneş lekelerinize veda etmeye hazır mısınız?

Süt

Listemizin ilk sırasına hemen hemen her mutfağın demirbaş malzemelerinden biri olan sütü koyalım istedik ve açılışı kendisiyle yaptık. Süt içerdiği laktik asit sayesinde cildin rengini açarak güneş lekelerini yok etmek konusunda oldukça başarılı doğal çözüm yollarından biri. Hücrelerin yenilenmesini de sağlayan süt, laktik asitle beraber çalıştığında lekeli bölgelerinize sürüp 1 saat bekletmeniz yeterli. Daha sonra o bölgeleri bol su ile durulayabilirsiniz.

Yeşil çay

Doğada bilinen en iyi antioksidan kaynaklarından biri olan yeşil çay bizleri sadece içten yenilemekle kalmayıp dıştan yenilemek konusundaki marifetlerini de söz konusu güneş lekeleri olduğunda sergiliyor. Yeşil çayı demleyerek önce bir bardak içip içten yenileniyoruz daha sonra ise bir pamuğa dökerek lekeli bölgeleri silerek dıştan yenileniyoruz. Bu yöntemi günde 3 kez uygulayabilirsiniz. Üstelik yeşil çay ile sildiğiniz lekeleri bölgeleri daha sonrasında durulamanızı da gerek yok.

Elma sirkesi

Temizliği doğal malzemelerle yapmaya özen gösterenlerin sıklıkla tercih ettiği elma sirkesi; güneş lekeleri ile olan mücadelemizde de en büyük yardımcılarımızdan biri. İçinde bulundurduğu doğal asitler sayesinde cildimizi nazikçe soyarak lekelerden arınmasını sağlayan elma sirkesini dikkatle kullanmak oldukça önemli. 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile bir yemek kaşığı duru suyu güzelce karıştırın. Bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Elma sirkesi pH derecesi yüksek bir ürün olduğundan ciltle temasında mutlaka su ile seyreltilmeli ve bu işlem kesinlikle akşam güneş olmayan saatlerde uygulanmalı.

Limon suyu

İçerisinde bulundurduğu doğal asitler cildinizde kimyasal peeling etkisi yaratacak limon suyu güneş lekeleriyle mücadelenizde en etkili silahınız olabilir... Limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün ve 30 dakika kadar bekletip, bol su ile durulayın. Limon suyunu sürdükten sonra güneşe çıkmamaya azami özen gösterin. Öyle ki limon suyu pH derecesi yüksek asidik bir yapıda olduğundan cilt bariyerinize zarar vererek zararlı güneş ışınlarına korumasız bir hale getirir...

Aloe vera

Aloe vera bitkisinin yenileyici özelliğinden sonuna kadar faydalanabilmek için güneş lekelerinden daha iyi bir alan olamaz diye düşünüyoruz. Öyle ki son yıllarda epey popülerleşen aloe vera jelinin hücre yenileyici etkisini bilmeyen yok. Aloe vera yapraklarının içindeki jeli güneş lekeleri olan bölgelere sürerseniz zaman içinde orada lekelerin açıldığını göreceksiniz. Ancak şunu söylemek de fayda var. Aloe vera jeli diğer önerilerimize nazaran sonuç alınması biraz daha uzun sürebilir bir uygulama.

Karbonat

Geldik uygulama aşamasında son derece dikkatli olunması gereken bir öneriye. Karbonat... Karbonat tek başına sürüldüğünde cildimiz için epey zararlı olsa da

1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karbonatı bir kap içinde karıştırıp güneş lekelerinin olduğu bölgelere sürün. Daha sonra kurumasını bekleyin ve bol su ile durulayarak çıkartın. Bu uygulamayı kesinlikle gündüz, güneşin olduğu saatlerde yapmayın. Ve kürdeki karbonat miktarını arttırmayın. Aksi halde güneş lekelerinden kurtulmak isterken cilt bariyerinize ciddi zararlar vermiş olursunuz.