Gür kaşlar artık hayal değil: Kaş dökülmesine ne iyi gelir? Kaş dökülmesine doğal çözümler

kaş bakımı
kaş bakımı

Özellikle mevsim geçişlerinde peşimizi bırakmayan saç dökülmeleri hemen hemen hepimizin ortak problemi olduğundan saç dökülmesine ne iyi gelir? Sorusunun cevabına hepimiz aşinayız. Peki ya kaş dökülmesine ne iyi gelir? Bu sorunu yaşayan insanların bir türlü dertlerine derman bulamadığını bildiğimizden Lokmacığınız olarak bu konuya el atalım dedik ve 'gür kaşlar artık hayal değil' mottosuyla yola çıkarak kaş dökülmesine doğal çözümler nelerdir? Sizler için hepsini derledik.

Her şey iyi güzel ama 'dökülen kaş tekrar çıkar mı?' diye içinden geçirenleri de duyar gibiyiz. Bu başlık altında verdiğimiz tüm güzellik önerilerini uyguladıktan sonra kaşlarınız eskisinden dahi gür çıkabilir. Burada size düşen tek şey önerilerimizi birebir uygulamak ve değişimi gözlemlemek.

Zeytinyağı

Zeytinyağı yüzyıllar boyunca tüm güzellik reçetelerinde karşımıza çıkmış doğal yağlardan biri. Kleopatra'nın güzellik reçetelerinden tutun da Osmanlı sultanlarının bakım sırlarına kadar her yerde karşımıza çıkan zeytinyağının kaş bakımı konusunda da ne kadar etkili olduğunu görmek isterseniz kaş dökülmesi problemi yaşayanlar bunu mutlaka denemeli.

Sarımsak

Kokusundan pek haz etmesek de, içinde bulunduğu tariflere kattığı lezzeti inkar edemediğimiz sarımsak bu kez kaş dökülmesine derdimizin devası olarak sahnede. Bir diş sarımsağı ortadan ikiye kesin ve kaş diplerinize masaj yaparak yedirin. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda çıkan yeni kaşlar sizi bile şaşırtacak.

Hint yağı

Bitkisel yağları günlük bakım rutinine dahil etmiş herkes, Hint yağının kaş ve kirpik bakımı konusunda ne denli iyi olduğunu bilir. Her ne kadar dökülen kaş problemiyle mücadele ediyor olsanız da kaşlarınızın eskisinden çok daha gür olmasını sağlayacak hint yağı ile tanışmanın vakti çoktan gelmiş olabilir mi?

Yumurta sarısı

İçerisindeki yüksek protein miktarı sayesinde kaş köklerini besleyerek yeniden kaş çıkmasını sağlayan yumurta sarısı saç bakımında da sıklıkla kullanılan doğal malzemelerden biri. Yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla kaş köklerinizi sürüp, kaş dökülmesi problemi ile oldukça basit bir şekilde baş edebilirsiniz.

Vazelin

Yıllardır bir nemlendirici görevi görerek kullanılan vazelinin sadece kuru ellerinizi nemlendirmek için değil de dökülen kaşlarınızı çıkartmak için de kullanılacağını biliyor muydunuz? Vazelini geceden kaş köklerinize sürerek sabaha kadar bekletin ve düzenli kullanım sonucunda aradaki farkı kendi gözlerinizle görün.

Tatlı badem yağı

Günümüzde bitkisel yağlar kişisel bakımımızda sıklıkla kullanılır durumda. Doğaya ve doğala dönüş teması altında cilt bakımından, saç bakımına, kaş kirpik bakımından, vücut bakımına kadar birçok alanda karşımıza çıkan bitkisel yağlardan biri de çok sevilen tatlı badem yağı. Tatlı badem yağı dökülen kaş problemlerinize baş etmenin en doğal ve en etkili yolu.

Soğan suyu

Mutfaklarımızın demirbaş malzemelerinden biri olan soğanın, güzellik reçetelerimiz için de son derece önemli bir malzeme olduğunu biliyor muydunuz? Soğan suyu içerisindeki kükürt sayesinde kaş köklerinizi güçlendirerek yeniden çıkmasını sağlar ve kaşlarınızı gürleştirir.

Hindistan cevizi yağı

Son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz hindistan cevizi yağının sadece yemek tariflerinde değil de doğal güzellik reçetelerinde de sıklıkla karşımıza çıkmasının sebebi boşa değil. Hindistan cevizi yağı içerisindeki E vitamini ve demir sayesinde kaş köklerinizi güçlendirerek, kaşlarınızın yeniden çıkmasını sağlar.