Hafta sonu kaçamağı için Polonezköy’deki en iyi 9 kahvaltı mekanı

Hafta sonu kaçamağı için Polonezköy’deki en iyi 9 kahvaltı mekanı
Hafta sonu kaçamağı için Polonezköy’deki en iyi 9 kahvaltı mekanı

İstanbul’da yaşayanlar trafikten, nüfus yoğunluğundan ve benzer durumlardan şikayet ederken; hafta sonlarını daha verimli geçirmek ve doğaya kaçmak adına Polonezköy’ü fazlasıyla tercih ediyorlar. Biz de Lokma olarak Polonezköy’de kahvaltı yapacak ve akşamında mangal yapacak olanlar için en uygun seçenekleri listeleyip detaylandırıyoruz. Polonezköy’deki en iyi kahvaltı mekanları hangisi, Polonezköy’deki serpme kahvaltı mekanları ya da Polonezköy’deki mangal mekanları gibi seçenekleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hafta içi yoğun tempoyla çalışan kişiler, hafta sonunda doğayla iç içe olabileceği yakın yerleri keşfetmek istiyor. İstanbul’da oturanların yaz aylarında hafta sonu kaçamakları için en çok tercih ettiği bölgelerden biri ise Polonezköy. Özellikle Pazar günleri sabah kahvaltısı, mangal ve çay - kahve faslı derken hafta içi yorgunluğu unutuluyor. Polonezköy’de ormanda kendi imkanlarınızla piknik yapıp tamamen dinlenmeye yönelik bir gün geçirebileceğiniz gibi tesislere de yönelebilirsiniz.

Beykoz’a bağlı olan Polonezköy, aslında İstanbul’un kalbi sayılabilecek Taksim’e 35-40 dakika uzaklıkta.
Beykoz’a bağlı olan Polonezköy, aslında İstanbul’un kalbi sayılabilecek Taksim’e 35-40 dakika uzaklıkta.

Tamamen hazır kahvaltı, ateş ve mangalla birlikte daha az uğraşarak tesisin imkanlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca bu tür noktalarda at binme, futbol ya da voleybol oynama gibi çeşitli etkinlikler de yapabilirsiniz. Böylece gününüzü tam anlamıyla doldurup keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Beykoz’a bağlı olan Polonezköy, aslında İstanbul’un kalbi sayılabilecek Taksim’e 35-40 dakika uzaklıkta. Bu nedenle trafik sıkıntısı yaşanmadığı müddetçe kısa sürede varabiliyor ve dönerken zorluk çekmiyorsunuz. Listemizde, Polonezköy’de kahvaltı edebileceğiniz; keyifli vakit geçirip tüm yorgunluğunuzu unutacağınız mekanları bir araya getiriyoruz.

Polonezköy Cumhuriyet Keyf-i Mekan

Diğer birkaç tesiste de yer aldığı gibi Polonezköy Cumhuriyet Keyf-i Mekan’da da serpme kahvaltı yer alıyor. Burada müşteriler için en önemli avantajlardan biri menemen ya da yumurtaya ek ücret alınmıyor olması. Üstelik hem iç hem de dış bahçe çok güzel dekore edilmiş. Ayrıca çocuklu aileler için de epey uygun bir yer.

Polonezköy Cumhuriyet Keyf-i Mekan
Polonezköy Cumhuriyet Keyf-i Mekan

Adres: Cumhuriyet Köyü, Beykoz Caddesi, Şile Yolu Üzeri, No 35, Şile, Istanbul.

Polonezköy Mimoza Park

Polonezköy Mimoza Park, kahvaltıdan sonra yapacağınız çeşitli aktiviteler sunuyor. Bunlar arasında ilk sırada ise at binme yer alıyor. Epey geniş bir alana kurulan bu tesis, özellikle serpme kahvaltısında organik besinlere yer vermeye gayret ediyor. İşin güzel yanlarından biri ise eğer kahvaltıda gözleme ve benzeri hamur işleri yemek istiyorsanız bunları da sipariş edebiliyor oluşunuz. Tabii akşamında mangal yapmak için de uygun alanlar var.

Polonezköy Mimoza Park
Polonezköy Mimoza Park

Adres: Bozhane, Bozhane Yolu No 20/1, 34829 Beykoz/İstanbul

Polonezköy Şelale Park

Çocuklar için epey geniş bir özel alana sahip olan Polonezköy Şelale Park, İstanbul’dan Polonezköy’e kaçış için en uygun alanlardan biri. Kahvaltı sonrasında farklı noktalara yerleştirilen hamaklarda dinlenebilir ya da yürüyüş yapabilirsiniz. Kahvaltı konusunda epey geniş seçenekler olduğunu da ekleyelim. Fiyatlar diğer tesislere oranla bir tık daha uygun. Özellikle kalabalık gidecek kişiler için avantaj sağlayabilir.

Polonezköy Şelale Park
Polonezköy Şelale Park

Adres: Cumhuriyet, Beykoz Cd. No:36, 34829 Beykoz/İstanbul.

Patlıcan Polonezköy

Yeni durağımız Patlıcan Polonezköy. Burası, özellikle çok kalabalık aileyle Polonezköy’e hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için epey mantıklı bir seçenek. Elbette güne bol çeşitli bir serpme kahvaltıyla başlayabilir; daha sonrasında ise mangal yapabilirsiniz. Üstelik bu mekanın yeni evlenecek çiftlere özel olarak düğün için kiralanabildiğini de eklemek gerekiyor. Pandemi döneminde çok fazla tercih edildiğini de hatırlatalım.

Patlıcan Polonezköy
Patlıcan Polonezköy

Adres: Cumhuriyet, D:No:1, Beykoz Cd. No:3, 34829 Beykoz/İstanbul.

Yeji Dohoda Polonezköy

Geniş peynir ve zeytin seçenekleriyle birlikte reçeller, ballar ve özel tereyağlarının yer aldığı kahvaltı tabağı, isteğe bağlı olarak sahanda yumurta, patates kızartması ve diğer ek seçeneklerle de çeşitlendirilebiliyor. En önemlisi ise demlik çay. Tek tek çay gelmesi yerine demlik çay alıp kendiniz doldurabiliyorsunuz.

Yeji Dohoda Polonezköy
Yeji Dohoda Polonezköy

Adres: Polonez, Beykoz Cd. No:31, 34829 Beykoz/İstanbul.

Polina Polonezköy

Polonezköy’de kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir diğeri de Polina. Ama Polina, epey lezzetli organik besinlerin yanı sıra özel yapım pasta ve kekler de sunuyor. Eğer serpme kahvaltı istiyorsanız hafta sonu bu mekana gitmeniz şart. Kişi başı ücretin 60 TL olduğunu ekleyelim. Ayrıca Polina pastalarını mutlaka denemelisiniz.

Polina Polonezköy
Polina Polonezköy

Adresi de paylaşalım: Polonez Mahallesi, 75. Yıl Cad 26/A, 34829 Polonez Köyü/Beykoz/Beykoz/İstanbul.

Kulindağ Dağ Evi

Açık büfe kahvaltı hizmeti sunan diğer bir tesis ise Kulindağ Dağ Evi. Kahvaltının, diğer tesislere göre bir tık daha yüksek olduğunu belirtelim. İsminden de anlayabileceğiniz üzere Kulindağ’ın en önemli avantajı konaklama hizmeti de sunuyor olması. Böylece eğer hafta sonunda en azından bir gün kalmalı plan yapıyorsanız, Kulindağ Dağ Evi’ni değerlendirebilirsiniz.

Kulindağ Dağ Evi
Kulindağ Dağ Evi

Adres için sizi şöyle alalım: Mahmutşevketpaşa, Kibrit Çıkmazı No:6, 34829 Beykoz/İstanbul.

Ayşe Teyze Bağ Bahçe

Polonezköy’de uygun fiyatta serpme kahvaltısı alternatifi arayanlar için en mantıklı seçeneklerden biri Ayşe Teyze Bağ Bahçe. Çocuklara özel epey büyük bir oyun alanının bulunduğu bu mekan, aslında çocuklu aileler için vazgeçilmez detaylar da barındırıyor. Ama asıl bombaya henüz gelmedik. Bu mekanda isteğiniz doğrultusunda semaver çayı veriliyor! Böylece ateşte demlenmiş lezzetli bir çay içebiliyorsunuz. Kahvaltılıklara ek olarak sucuklu yumurta, menemen ve ek seçenekler de var.

Ayşe Teyze Bağ Bahçe
Ayşe Teyze Bağ Bahçe

Adres: Cumhuriyet, Beykoz Cd. 18/A, 34829 Beykoz/İstanbul.

Polonezköy Nehir Park

Son seçenek ise Polonezköy Nehir Park. Yine çocuklara özel bir oyun alanının bulunduğu bu tesis, sadece 30 TL’lik kahvaltı fiyatının yanı sıra mangal için de çeşitli seçenekler barındırıyor. Kendi etinizi getirip burada mangal yapabileceğiniz gibi isterseniz doğrudan buradan satın almanız da mümkün.

Polonezköy Nehir Park
Polonezköy Nehir Park

Adres: Cumhuriyet, Beykoz Cd. No:46, 34829 Beykoz/İstanbul.