Hafta sonu kahvaltılarına özel: Birbirinden nefis kahvaltılık tarifler

kiş
kiş

Haftanın en sevilen günüdür cuma... Hafta sonu moduna geçiş cuma akşamından başlar. Tüm haftanın yorgunluğu geride kalır, hafta sonu planları kafada çoktan hazırdır. İşte bu güzel ve keyifli günde tüm hafta içi hayalini kurduğumuz o hafta sonu kahvaltılarına özel, birbirinden nefis kahvaltılık tarifler yazımıza bir göz atıp kendinizi ödüllendireceğiniz mükellef bir hafta sonu kahvaltısı için kahvaltılık tariflerinizi belirlemeye ne dersiniz?

Günlük telaşelerimiz içinde yediden yetmişe hepimizin dört gözle beklediği ortak bir şey var ki; hafta sonu tatillerinin ta kendisi. Tüm haftanın yorgunluğunu attığımız, kendimizi zihinsel ve bedensel olarak dinlenme moduna aldığımız o keyifli hafta sonu tatillerinin keyfini ikiye katlamak ise tamamen bizim elimizde...

Üstelik bunu yapmak oldukça basit. Örneğin hafta sonu kendimizi şımartıp hazırlayacağımız o mükellef sofraların etrafında sevdiklerimizle, ailemizle hep bir arada olmanın verdiği huzur gibi... Sabah kahvaltısından, akşam yemeğine her bir öğünü hafta sonu enerjisiyle geçiştirmeden hazırlamanın tadına varmaya ne dersiniz?

Hadi bu farkındalığa hafta sonu kahvaltılarından başlayalım! Hafta sonu kahvaltılarına özel birbirinden nefis kahvaltılık tarifler yazımızda herkesin kendi damak tadına özel bir tarif bulabileceğinin garantisini verip, sizleri şöyle alalım mı?

Sucuklu kiş tarifi

Hafta sonu ister sadece kendinizi, ister sevdiklerinizi; şımartmanın en basit ama en leziz yolu mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlamaktan geçer. Bu zahmetsiz ve zahmetsiz olduğu kadar da keyifli eyleme yaraşır bir tarifle işte karşınızda Lokmacığınız: Sucuklu kiş. Her daim farklı lezzetlerin peşinde olanlara özel, yeni bir deneyim...

Sucuklu kiş nasıl yapılır?

Reyhanlı menemen nasıl yapılır?

Küçük büyük gözetmeksizin herkesin kahvaltı masasında gördüğünde mutluluktan kendinden geçtiği tek bir şey varsa o da menemenin ta kendisidir. .'Bir kahvaltı masasında isterse sadece kuş sütü eksik olsun menemen olmadı mı her şey eksiktir Lokmacım' diyenler buraya! Sizlere enfes bir menemen tarifi ile geldik: Reyhanlı menemen.

Reyhanlı menemen tarifi

Simit göbeğinde yumurta tarifi

Hazır kahvaltı masasındaki sıcak tariflerden gidiyorken pek de oradan uzaklaşmadan hem şık sunumuyla hem de lezzetiyle herkesi etkileyebileceğiniz enfes bir tarifle biz geldik: Simit göbeğinde yumurta. Simit severlerin ve yumurta severlerin ortak bir paydada buluşacağı bu enfes tarifi kaydedip, bir şans vermeyi sakın ola ki unutmayın!

Simit göbeğinde yumurta nasıl yapılır?

Pankek tarifi

Seveni çok, sevmeyeni yok tarifler köşemizde bugün... İster çikolata ile ister reçel ile yiyin ama siz bunu mutlaka yiyin dedirten pancake tarifimizle kahvaltılık tarifler listemizin yıldızını sizlere takdir etmekten şeref duyarız... Miniklere kahvaltıyı sevdiren, büyükleri kendinden geçiren basit mi basit, leziz mi leziz bu tarifimizle kahvaltılar daha önce hiç bu kadar keyifli olmamıştı...

Pankek nasıl yapılır?

Sandviç simit tarifi

'Lokmacım bir hafta sonumuz var onda da kalabalık kahvaltı sofraları kuracak enerji biz de yok. Yok mu şöyle hem pratik hem de lezzetli kahvaltılık tarifler?' Diyenler üzülmesin... Unutmayın ki Lokmacığınız herkesi düşünür... Sıcak simidinizi alıp kendinize nefis mi nefis bir sandviç tarifi hazırlamak işte bu tarifimiz kadar basit.

Sandviç simit nasıl yapılır?

Hellim sarması tarifi

Gel gelelim birer kahvaltı gurmesi oldukları için şimdiye kadar yazdığımız hiçbir kahvaltılık tarifimizi denemeye değer bulmayanlara... Buraya kadar pes etmeyip sayfamızdan çıkmadıysanız şanslısınız! Bundan sonrası için başlık Lokma'dan şov kokan kahvaltılık tarifler olabilir... Hellim sarması tarifimiz ile başlıyoruz!

Hellim sarması nasıl yapılır?

Fransız tostu nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm tost tariflerini unutun... Tanıştığınız andan itibaren sizi etkisi altına alacak tost tarifimize merhaba deyin. Tatlı severlerin yeni favorisi olacak Fransız tostu sabah kahvaltılarının da en yakın dostu.

Fransız tostu tarifi

Krepten börek tarifi

Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği krepi bir de böyle denemeye ne dersiniz? Ezberleri bozduran tarifler dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Lokmacığınız bu kez alışılagelmişin dışında bir börek tarifi ile sizlerle...

Krepten börek nasıl yapılır?

Fırında ekmek üstü nasıl yapılır?

Bayat ekmekler nasıl değerlendirilir? Sorusunun cevabını arayan duyarlı insanlara selam olsun. İşte bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz nefis mi nefis bir tarifle buradayız. Fırın tariflerinin pratikliği, Lokmacığınızın da en sevdiği şeylerden biri olduğundan bu tarifimize bir şans vermeye ne dersiniz?

Fırında ekmek üstü tarifi

Pastırmalı muhlama tarifi

Kahvaltı sofralarında bir Karadeniz fırtınası estirmeye ne dersiniz? Lakin muhlama severlere kötü bir haberimiz var... Pastırmalı muhlama tarifi sebebi ile bildiğiniz klasik muhlama tarifiyle aranız epey açılabilir bizden söylemesi.

Pastırmalı muhlama nasıl yapılır?