Hangi baharat nerede kullanılır?

Hangi baharat nerede kullanılır?
Hangi baharat nerede kullanılır?

Hindistan kadar olmasa da bizde ülkece baharata bayılıyoruz! Hatta o kadar çok seviyoruz ki “baharatsız yemeğin tadı eksiktir.” Diyenlerimiz bile var! Bu sebeple yemeğe atıştırmalığa hemen hemen her şeye baharat ekliyoruz. Peki ama her baharatı doğru yiyecekte mi kullanıyoruz? İşte baharatlar ve kullanım alanları...

Kajun

Lokmacığınızın en sevdiği baharatlardan biti olan kajun, karabiber, pul biber, soğan tozu, fesleğen, toz acı biber, kekik, kimyon ve sarımsak tozundan oluşuyor. Genellikle soslarda ve salatalarda kullanılsa da biz en çok patates kızartmasına yakıştırıyoruz.

İtalyan baharatı

Pizza ve makarna seviyorsanız kullanmanız gereken baharat İtalyan baharatı! İçerisinde adaçayı, pul biber, kekik, fesleğen, biberiye, sarımsak tozu ve mercan kökü yer alan bu baharat, özellikle pizzalara farklı bir lezzet katıyor.

Kek baharatı

Lokmacığım keke baharat mı atılır demeyin! Tuzlu keklerinizde denemediniz gereken kek baharatı, sadece keklerde değil kurabiyelerde de lezzet için kullanılabilir. “Peki ne var bu baharatın içerisinde?” Derseniz muskat, zencefil, Hindistan cevizi, karanfil, yenibahar, yıldız anason ve tarçın yer alıyor.

Köri

Hindistan veya Pakistan yemeği denildiğinde peşinden hemen adı geçen o baharat köri! İçerisinde tane karabiber, toz acı biber, zerdeçal, kimyon, zencefil ve kişniş tohumu yer alan köri, özellikle tavuk yemeklerine başka bir boyut kazandırıyor.

Garam masala

Türkçe anlamı ‘acı baharat karışımı’ olarak adlandırılan garam masala, çorba ve hamur işlerinde başarılı! İçerisinde kuru acı biber, karabiber, kimyon tohumu, karanfil, yıldız anason, defne yaprağı, muskat, kakule, kişniş ve rezene olan bu bahar karışımını evde kendiniz de yapabilirsiniz.