Hangi bitki çayı neye iyi gelir?

bitki çayı
bitki çayı

Bu yazımızda hangi bitki çayı neye iyi gelir? Sorusunun cevabını aramaya hazır mısınız? Her üşüttüğümüzde, kendimizi halsiz hissettiğimizde, mide bulantılarıyla hayatımız zehir olduğunda, şiddetli ağrılarla kıvrandığımızda kısacası birçok sağlık problemimizde her daim yapacağımız ilk şey doktor yolunu tutmak olmalı...

İÇİNDEKİLER


Lakin kimi zaman hafif semptomlarda mutfağımızdaki mucizelere de başvurmak da fayda olabilir. Ne mi o mucizeler? Bitki çaylarının ta kendisi.

Doğanın sonsuz şifasından faydalanabilmemizin en basit ve en pratik lakin en de özen isteyen yolu bitki çaylarını daha yakından tanımak için sizleri şöyle alalım!

Adaçayı neye iyi gelir?

Covid-19 vakalarının ve gribal enfeksiyonların yükseliş gösterdiği şu günlerde doğal antibiyotik olarak da kabul edebileceğimiz adaçayı; mutlaka tüketmemiz gereken bitki çaylarının başında yer alıyor. Bununla beraber hafızayı güçlendirmesi, vücudumuzu toksinlerden arındırması gibi faydaları da bulunan adaçayı için belirtmemiz gereken önemli bir detay da var: Hamileler düşüğe sebebiyet vermemek adına adaçayı tüketimini mutlaka doktor kontrolünde gerçekleştirmeli.

Ihlamur çayı neye iyi gelir?

Hemen hemen hepimizin hayatında bir kez dahi olsa içtiği, büyüklerimizin her üşüttüğümüzde sıcacık bir bardak ıhlamurla çıkagelmesi elbette boşa değildi. Ağrı kesici, iltihap giderici, sakinleştirici etkileri olan ıhlamur çayı 6 aydan büyük bebeklere dahi verilebilir.

Yeşil çay neye iyi gelir?

Her pazartesi diyete başlayanlar, her daim formunu korumaya çalışanlar buraya! Metabolizmanızı hızlandırarak yediklerinizi daha kısa sürede sindirmenize yardımcı olacak yeşil çay, sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinde siyah çayın yerini almaya aday.

Melisa çayı neye iyi gelir?

Sedatif yani sakinleştirici özelliği bulunduğu iddia edilen melisa çayı; stresli olduğumuz anlarda kaygılarımızı kontrol altına alabilmemizi sağlayan eşsiz bir çay. Kötü hava koşullarının psikolojik olarak bizleri depresif bir ruh haline sürüklediği kış günlerinde daha sık tüketilmesinde fayda olan melisa çayını kahve yerine iyi bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

Papatya çayı neye iyi gelir?

Uykusuz gecelerin çözümü bulundu... Bir bardak papatya çayı ile derin bir uykuya dalmaya hazır olun. Papatya çiçeklerinin kurutulmasıyla elde edilen papatya çayı hem doğal bir uyku ilacı hem de sindirim sistemimizin dostu. Ağır ve yağlı yiyecekler tükettiğimiz günlerin akşamında uyumadan önce içeceğimiz bir bardak papatya çayının sindirim sistemimiz üzerindeki etkisine de inanamayacaksınız.

Rezene çayı neye iyi gelir?

Peki ya bebeklere verildiğini sıklıkla duyduğumuz rezene çayı neye iyi gelir? Hazımsızlık ve gaz problemleri gibi sindirim sistemine bağlı olarak gelişen sorunların çözümü için sıklıkla tercih edilen rezene çayı laksatif etkisi sebebiyle yani bağırsak hareketlerini hızlandırması sebebiyle dikkatli tüketilmesi gereken bitki çaylarından biridir.

Kekik çayı neye iyi gelir?

Yemeklerimizi tatlandıran, salatalarımıza aroma katan kekiği bu kez çay formunda tüketmeye ne dersiniz?

Kuru öksürük, sindirim problemleri, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, baş ağrısı gibi birçok sağlık problemi üzerinde ciddi etkileri gözlemlenmiş kekik çayını tüketirken şuna dikkat etmekte fayda var: Tansiyonu düşürücü etkisi sebebiyle düşük tansiyon sorunu olan kişilerin kekik çayından uzak durması gerekebilir.

Beyaz çay neye iyi gelir?

Oldukça az işlem görmesinden ötürü, antioksidan özelliği oldukça yüksek olan beyaz çay neye iyi gelir? Bu sorunun cevabını öğrenme vakti! Sindirim sistemimizin dostu, cildimizin yaşlanmasını geciktiren, kötü kolesterolü düşüren, metabolizmamızı hızlandıran beyaz çay en faydalı bitki çaylarından biri.