Hangi kahve hangi bardakla içilmeli

Hangi kahve hangi bardakla içilmeli
Hangi kahve hangi bardakla içilmeli

Kahve severler için içtiği kahvenin aroması dışında hangi bardakla içtiği de oldukça önemli bir ayrıntı. Kahvenin yumuşak veya sert aromaya sahip olmasıyla farklılaşan bardak ölçüleri içme deneyimini farklılaştırıyor. Peki hangi kahve hangi bardakla içilir gelin bir bakalım.

Türk kahvesi

Severek tükettiğimiz kahvelerden biri olan Türk kahvesi, hepimizin bildiği gibi fincanda tüketiliyor. Yoğun aromasından dolayı büyük fincanlarda değil daha küçük ve ince fincanlarda tüketilen bu kahve, birkaç yudumda bitmesi gereken bir içecek. Ayrıca söylemeden geçmeyelim fincanın ağız kısmının dar olması da kahvenin geç soğumasına etki eden bir ayrıntı.

Filtre kahve

Sabahları uyanabilmek için hepimizin başvurduğu kahve türlerinden biri olan filtre kahve, cam veya kalın yapıda büyük bardaklarda içiliyor. Kalın yapılı bir bardak seçilmesinin sebebi ise kahvenin daha uzun süre sıcak kalmasını sağlamak.

Espresso

Sert yapısından dolayı küçük cam veya porselen fincanlarda içilen espressonun sıcak kalması için koni şeklinde bardak seçilmesi gerekiyor. Ayrıca espresso çok küçük fincanlarda içilmesine rağmen acı tadından dolayı yarım fincan doldurularak servis ediliyor.

Americano

Espressoya göre daha yumuşak bir aromaya sahip olan americano, cam fincanlarda servis ediliyor. Orta boy fincanda içilen bu içecek ağzına kadar doldurularak servis ediliyor.

Latte

Bol köpüklü içilen kahveler arasında yer alan latte, büyük bardaklarla içiliyor. Genellikle ağzı geniş bardaklarda içilen bu kahve, cam ürünlerle servis ediliyor.

Cappuccino

Genellikle armut şeklinde fincanlarla içilen cappuccino, bu sayede daha uzun süre sıcak kalabiliyor. Ayrıca altında tabakla servis edilen bu kahve, daha estetik bir görünüm sunuyor.