Hangi kuruyemiş neye iyi gelir?

Hangi kuruyemiş neye iyi gelir?
Hangi kuruyemiş neye iyi gelir?

Çayımızın yanına eşlik eden, sabahları kahvaltılarımızın yerini tutan, enerji veren, açlığımızı yatıştıran kuruyemişleri daha yakından tanımaya var mısınız? Ne yediğimizi öğrenmek, neye hangi kuruyemişin neye iyi geldiğini öğrenmek isteyenler buraya! Hangi kuruyemiş neye iyi gelir? Sorusunun cevabı için sizleri şöyle alalım...

İÇİNDEKİLER

Badem neye iyi gelir?

Kötü kolesterolü dengelemede ve kilo kontrolü sağlamada büyük bir payı olan bademin başka nelere iyi geldiğini biliyor musunuz? Günde 5-6 adet badem tüketmek kalp sağlığımızı korur, cildimizi gençleştirir, kemiklerimizi güçlendirir, kan şekerimizi düzenler, yaşlanma etkilerini geciktirir ve vücudumuzu kansere karşı korur.

Antep fıstığı neye iyi gelir?

Antep fıstığı... Bir diğer adıyla Şam fıstığı. Kabuklarını ayıklaması diğer kuruyemişlere göre biraz zahmetli olsa da kuruyemiş tabaklarının vazgeçilmezi olan antep fıstığının faydaları nelerdir? Öğrenme vakti... Günde 5-6 adet Antep fıstığı tüketmek yüksek antioksidan özelliği sayesinde hücre hasarını önler, vücudumuza protein depolar, göz sağlığımızı korur, bağışıklığı artırır.

Fındık neye iyi gelir?

Belki de en sevilen kuruyemişlerden biri olan fındığın faydaları saymakla bitmese de biz size birkaç faydasından bahsetmeye kararlıyız. Her gün bir avuç fındık tüketmek; tokluk hissi vererek kilo kontrolü sağlar, bağışıklığı güçlendirir, sinir sistemini ve beyin sağlığını korur, kabızlığı önler, kasları güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.

Ceviz neye iyi gelir?

İçerisinde bolca vitamin, demir ve magnezyum bulunduran cevizin sağlığımız için son derece önemli bir besin kaynağı olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Her gün bir avuç ceviz tüketmek; kalp ve damar hastalıklarına karşı korur, beyin sağlığını korur, kemikleri güçlendirir, tokluk hissi vererek kilo kontrolü sağlar, uyku problemlerine iyi gelir.

Yer fıstığı neye iyi gelir?

Baklagiller ailesinin bir üyesi olan yer fıstığı yağlı tohumlar arasında yerini alır ve bu sebeple sağlığa birçok faydası bulunur. Her gün bir avuç yer fıstığı tüketmek; hafızayı güçlendirir, enerji verir, kalp damar sağlığını korur, kötü kolesterolü düzenler ve en önemlisi ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.

Leblebi neye iyi gelir?

Mide dostu leblebinin başka nelere iyi geldiğini bilen var mı? Bu soruya cevabı hayır olanlar üzülmesin. İşte her gün bir avuç leblebi tüketmeniz için o sebepler... Her gün bir avuç leblebi tüketmek; mide rahatsızlıklarını giderir, kemikleri güçlendirir, kilo kontrolüne yardımcı olur, kalp ve damar sağlığını korur, diyabet riskini azaltır, anne sütünü artırır ve kan şekerini düzenler.

Ayçekirdeği neye iyi gelir?

Bol miktarda yağ içerdiğinden yaygın olarak yağını da tükettiğimiz ayçekirdeğinin faydalarını öğrenme vakti! Ayçekirdeği neye iyi gelir? Sorusunun cevabı burada. Her gün bir avuç ayçekirdeği tüketmek; stresten uzaklaştırır, hafızayı güçlendirir, beyin fonksiyonlarını düzenler, kalp sağlığını korur, vücutta biriken ödemi uzaklaştırır, tırnaklardaki beyazlaşma problemini giderir.

Kabak çekirdeği neye iyi gelir?

En az ayçekirdeği kadar sevdiğimiz kabak çekirdeğinin faydalarını daha önce merak etmiş miydiniz? Bir avuç kabak çekirdeğini alın ve arkanıza yaslanın. Her gün bir avuç kabak çekirdeği yemenin faydaları işte burada: Kabak çekirdeği kötü kolesterolü dengeler, parazitleri vücuttan uzaklaştırarak sindirim sisteminizi korur, göz sağlığını korur, uyku kalitesini iyileştirir.