Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?

Hangi meyve sebze hangi mevsimde yenir?
Hangi meyve sebze hangi mevsimde yenir?

Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir? Sorusunun cevabı bizim için oldukça açık. Lokma'yı yakından takip eden okurları bilir ki Lokmacığınız için her sebze, meyve mevsiminde güzeldir. Birbirinden leziz tariflerimizde yaz sebze, meyvelerini kışın; kış sebze, meyvelerini yazın görmek Lokma'da pek de mümkün değil. Peki bunun nedeni ne mi? Hep beraber öğrenme vakti!

İÇİNDEKİLER

Örneğin sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı peynirin yanına en çok yakışan şey kıtır kıtır bir salatalık ve dalından yeni kopmuşçasına tazecik kokan bir domates olsa da birer yaz sebzesi olan salatalık ve domatesi kışın tüketmememiz gerektiğini bilmeyen var mı?

'Bazı şeyleri bilmemize rağmen mevsiminde olmadığı halde tüketmekten vazgeçemiyoruz Lokmacım' diyenleri şöyle alalım! Hangi sebze, meyve hangi mevsimde tüketilir? Sorusunun cevabı Lokmacığınızda.

Kışın tüketilmesi gereken sebzeler nelerdir?

Bu sorunun cevabını sadece sebze isimlerini yazarak vermektense, sebze meyvelerden gerekli vitaminleri alabilmek adına doğru zamanda tüketmenin önemini daha iyi anlayabilmemiz adına ay ay neler tüketmemiz gerektiğini incelemeye ne dersiniz?

Aralık ayında hangi sebzeler tüketilir?

Havuç, bal kabağı, pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, brokoli, kara lahana ve pazı kışa giriş yaptığımız o soğuk günlerin zamanında yani aralık ayında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz sebzeler arasında yerlerini alır.

Ocak ayında hangi sebzeler tüketilir?

Havuç, bal kabağı, pırasa, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, pancar, kereviz, brokoli, turp ve pazı ocak ayında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz sebzeler arasında yerlerini alır.

Şubat ayında hangi sebzeler tüketilir?

Havuç, bal kabağı, pırasa, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, pancar, kereviz, brokoli, turp, pazı, hindiba ve Frenk soğanı kışa veda ettiğimiz şubat ayında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz sebzeler arasında yerini alır.

Kışın tüketilmesi gereken meyveler nelerdir?

Kışın bağışıklık sistemimizi güçlendiren meyveler söz konusu olduğunda ay, ay hangi meyveleri tüketmemiz gerektiğine hep beraber göz atmaya ne dersiniz?

Aralık ayında hangi meyveler tüketilir?

Elma, muz, ayva, nar, greyfurt, portakal, mandalina, kivi ve Trabzon hurması sert kış günlerine giriş yaptığımız aralık ayında gönül rahatlığıyla tüketilebilecek meyveler arasında yerlerini alır.

Ocak ayında hangi meyveler tüketilir?

Elma, muz, ayva, nar, greyfurt, portakal ve mandalina bağışıklık sistemimizin zorlu sınavlardan geçtiği; yılın en soğuk aylarından biri olarak kabul edilen ocak ayında gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Şubat ayında hangi meyveler tüketilir?

Şubat ayında tüketebileceğimiz meyvelerin de ocak ayı ile birebir aynı olması sizleri pek de şaşırtmasın. Aynı mevsim içinde yetişen sebze, meyveler pek de farklılık göstermediğinden elma, muz, ayva, nar, greyfurt, portakal ve mandalina bu ay da gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

İlkbaharda tüketilmesi gereken sebzeler nelerdir?

Bu sorunun cevabını da ay ay ele alıyoruz ve ilkbaharda hangi ayda hangi sebze yenir? Hep beraber öğreniyoruz!

Mart ayında hangi sebzeler tüketilir?

Bahara giriş yaptığımız mart ayında, kıştan kalan kış sebzelerini de tezgahlarda görmek mümkün. Havuç, pancar, kuşkonmaz, turp, ıspanak, brokoli, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, karnabahar ve pırasa mart ayında gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Nisan ayında hangi hangi sebzeler tüketilir?

Havaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı nisan ayında tezgahlarda bahar sebzelerini görmeye başlarız... Onlar ne mi? Havuç, kuşkonmaz, enginar, taze soğan, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, taze kekik, bakla. Tüm bunlar nisan ayında gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Mayıs ayında hangi sebzeler tüketilir?

Yaza merhaba dememize az kalan mayıs ayında ise tüketilebilecek sebzeler şunlar: Bezelye, semizotu, sarımsak, kuşkonmaz, enginar, arpacık soğan, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, barbunya, ebegümeci, madımak ve bakla.

İlkbaharda tüketilmesi gereken meyveler nelerdir?

Mart ayında hangi meyveler tüketilir?

Elma, muz, limon.

Nisan ayında hangi meyveler tüketilir?

Limon, çağla.

Mayıs ayında hangi meyveler tüketilir?

Can erik, çilek, dut.

Yazın tüketilmesi gereken sebzeler nelerdir?

Haziran ayında hangi sebzeler tüketilir?

Yeşil biber, dolmalık biber, sivri biber, taze patates, taze fasulye, çalı fasulyesi, kabak, semizotu, bezelye, sarımsak, enginar, salatalık, dereotu, fesleğen, nane, maydanoz, tere, patıcan, domates, barbunya, asma yaprağı, bakla.

Temmuz ayında hangi sebzeler tüketilir?

Yeşil biber, dolmalık biber, sivri biber, taze fasulye, çalı fasulyesi, kabak, semizotu, bezelye, sarımsak, salatalık, börülce, mısır, dereotu, fesleğen, nane, maydanoz, tere, patlıcan, domates, barbunya.

Ağustos ayında hangi sebzeler tüketilir?

Yeşil biber, dolmalık biber, kırmızı biber, taze fasulye, kabak, sarımsak, salatalık, börülce, mısır, dereotu, fesleğen, patlıcan, domates, barbunya, bamya, iç bakla.

Yazın tüketilmesi gereken meyveler nelerdir?

Haziran ayında hangi meyveler tüketilir?

Çilek, dut, can erik, mürdüm eriği, vişne, kiraz, şeftali, kayısı.

Temmuz ayında hangi meyveler tüketilir?

Sarı erik, mürdüm eriği, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, kavun, karpuz, ahududu.

Ağustos ayında hangi meyveler tüketilir?

Şeftali, mürdüm eriği, kayısı, kırmızı erik, kavun, karpuz, incir, vişne, üzüm, böğürtlen.

Sonbaharda tüketilmesi gereken sebzeler nelerdir?

Eylül ayında hangi sebzeler tüketilir?

Yeşil biber, dolmalık biber, kırmızı biber, taze fasulye, kabak, havuç, salatalık, börülce, mısır, dereotu, fesleğen, nane, maydanoz, tere, patlıcan, domates, barbunya, bamya, mantar.

Ekim ayında sebzeler tüketilir?

Havuç, yeşil biber, kırmızı biber, pırasa, karnabahar, yer elması, salatalık, patlıcan, domates, mantar, lahana.

Kasım ayında hangi sebzeler tüketilir?

Havuç, balkabağı, pırasa, karnabahar, ıspanak, yer elması, kereviz, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, lahana, pazı

Sonbaharda tüketilmesi gereken meyveler nelerdir?

Eylül ayında hangi meyveler tüketilir?

Elma, şeftali, mürdüm eriği, kavun, karpuz, üzüm, incir, kızılcık.

Ekim ayında hangi meyveler tüketilir?

Elma, armut, nar, üzüm, incir, kızılcık, kestane.

Kasım ayında hangi meyveler tüketilir?

Armut, muz, ayva, nar, greyfurt, portakal, mandalina, kivi, kestane, Trabzon hurması.