Sağlıklı yemekler için 5 pişirme yöntemi

Sağlıklı yemekler için 5 pişirme yöntemi
Sağlıklı yemekler için 5 pişirme yöntemi

Fırınlama, kızartma, buharda pişirme, ızgara ve soteleme gibi birçok farklı pişirme yöntemi bulunuyor. Her yemeğe göre farklı pişirme yöntemi uygulansa da uzmanlar her yöntemin sağlıklı olmadığını söylüyor. "Peki Lokmacığım hangi pişirme yöntemi daha sağlıklı?" Diye soruyorsanız o zaman gelin birlikte öğrenelim.

Buharda pişirme

Hemen hemen her besin için uygulayabileceğiniz buharda pişirme, uzmanlar tarafından en sağlıklı yöntem olarak görülüyor. Buharda pişirme yöntemi uygulandığında yiyecekler besin değerlerini kaybetmemiş olduğu için daha fazla fayda elde etmemizi sağlıyor.

Haşlama

Sağlıklı pişirme yöntemleri arasında bulunan haşlama, yiyeceklerin yağsız pişmesine yardımcı oluyor. Bundan dolayı diyet yapanların da uygulaması gereken haşlama yöntemi, besin değerlerinin içinde kalmasını sağlamakta.

Fırında pişirme

Fırında pişirme yöntemi, yiyeceklerin kendi su buharıyla pişmesine yardımcı oluyor. Ayrıca fırında pişen yiyecekler oldukça az yağda piştiği için de daha da lezzetli oluyor.

Izgara

Sağlıklı olarak adlandırılan ızgara, dikkat edilmesi gereken pişirme yöntemlerinden biri. Izgara pişirme yönteminde en dikkat etmeniz gereken nokta ise yiyeceklerinizin ateş ile temas etmemesi. Bunun sebebi ise ateş ile temas eden yiyeceklerin besin değerleri ölüyor. Bu anlattığımıza dikkat ederseniz eğer yiyecekler sıvılarını içinde tutacak ve böylece daha sağlıklı olacaklar.

Buğulama

Genellikle balık pişirmek için kullandığımız buğulama yöntemi, uzmanlar tarafından öneriliyor. Buharda pişirme yöntemiyle benzerlik gösteren buğulama yöntemi, yiyeceklerin kendi suyuyla pişmesini sağlıyor. Ayrıca sadece sağlık açısından değil formda kalmak için de tercih etmeniz gereken buğulama yöntemi, yağsız yemek yemek isteyenler için ideal.