Hangi sirke nerede kullanılır?

​Hangi sirke nerede kullanılır?
​Hangi sirke nerede kullanılır?

Sirke dediğimiz zaman aklımıza genellikle elma ve üzüm sirkesi gelse de birçok üründen sirke yapılabiliyor. Hem lezzet hem de asit oranı bakımından farklılaştığından dolayı her sirke her yiyecekle birlikte kullanılmaması gerekiyor. "Peki hangi sirkeyi hangi yiyeceklerle birlikte kullanmalıyız?" İşte cevabı...

Elma sirkesi

En çok kullandığımız sirke türlerinden biri olan elma, %5-6 oranında asit içeriyor. Bu sebeple turşularda sıkça kullanılan elma sirkesi kurutulmuş meyve salatalarına da çok yakışıyor.

Üzüm sirkesi

Hepimizin evinde mutlaka olan üzüm sirkesi, %6 asit oranıyla keskin bir lezzete sahip. Çorbalarda, salatalarda ve balık yemeklerinde sirke kullanmak isterseniz eğer mutlaka üzümü tercih etmelisiniz.

Balzamik sirke

Gurme lezzet severlerin yakından tanıdığı balzamik sirke, salatalara çok yakışıyor. %6 asit oranına sahip olan bu sirke çeşidi aynı zamanda risotto, patates püresi ve peynirlerle çok uyumlu oluyor.

Pirinç sirkesi

Birçok kişi tarafından ilk defa adını duyacağı pirinç sirkesi, Uzak Doğu mutfağının temel malzemelerinden biri. %4 asit oranına sahip olan bu sirke, sushi gibi Uzak Doğu yemeklerinin yanı sıra aynı zamanda balık yemeklerinde ve salamuralarda da kullanılabilir.

Alıç sirkesi

Yaptığınız yemeklerin farklı bir aromaya sahip olmasını istiyorsanız tercih edebileceğiniz alıç sirkesi %4-5 asit oranına sahip. Genellikle sos ve marinasyonlarda kullanılan bu sirke, sabahları suyun içine atılıp içildiğinde birçok fayda sunuyor.