Harry Potter serilerinden yer alan unutulmaz içecekler!

Harry Potter içecekleri
Harry Potter içecekleri

Büyüleyen Harry Potter evreninin dünyada sayısız hayranı var. Lokmacığınız da defalarca Harry Potter izlemekten çok keyif alıyor. Bu seride karşımıza çıkan birbirinden güzel yiyecek ve içecekler var. Biz bugün içeceklerden bahsedeceğiz. Yiyecekler ise başka güne kalsın. Merak edenler yazının devamına mutlaka göz atmalı!

Çok özlü iksir

Zeki cadı Hermione tarafından 12 yaşında üretilen bu iksir, içine katılan malzemeye göre içen kişiyi başka birine çeviriyor. İksiri cadıyım diyen birçok cadının bile hazırlamakta zorlandığını biliyoruz çünkü hem oranları hem de yapması oldukça zor. İksiri hazırlamak öyle bir gün sürmüyor. Hadi malzemeler bulundu diyelim, önce mayalanması gerekiyor. Mayalandıktan sonra da 1 ay boyunca pişecek. Bürünülecek kişiden de bir parça almak gerekiyor. Ne iş ama!

Bal kabağı suyu

Hogwarts'ın en meşhur içeceklerinden biridir. Öyle ki neredeyse her öğünde sofralarda bu içeceği görürsünüz. Ayrıca sonbahar mevsimlerinin de olmazsa olmazıdır. Büyücüler için de tam bir enerji ve vitamin deposudur.

Gillywater

Bu içecek gillyweed adlı bir bitkiden yapılıyor. Bu bitki, kişinin su altında nefes almasını, el ve ayak parmakları arasında perde oluşturarak rahat yüzmesini sağlayan büyülü bir bitkidir. Görünüşü de bizce oldukça ilginç ve çok da içilesi değil sanki!

Yaşayan ölüm iksiri

Bu iksir içen kişiyi neredeyse ölmüş gibi bir uykuya yatırır ve belki de hiç uyandırmaz. Çok dikkatli kullanılması gerekir. Harry bu iksiri 6. sınıfta doğru ve çok iyi bir şekilde yapınca Profesör Slughorn ona "Kesinlikle kazanan! Harika, harika Harry! Tanrım, annenin yeteneğini miras aldığın çok açık." demiştir ve ona felix felicis adlı şans iksirini hediye etmiştir.