Haşlanmış yumurta nasıl kolay soyulur?

​Haşlanmış yumurta nasıl kolay soyulur?
​Haşlanmış yumurta nasıl kolay soyulur?

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazlarından biri olan haşlanmış yumurtanın kabuklarını soymak tam anlamıyla bir eziyete dönüştüğünde yapılacak şeyler olduğunu söylesek? Elleriniz yanmadan, yumurtanızı parçalamadan, kolayca yumurta kabuklarından kurtulabileceğiniz o yönteme merhaba deyin...

İÇİNDEKİLER

Kaşıkla soyun!

Yumurtanızı dilediğiniz kıvamda pişirin ve kabuğunuzu bir kaşık boyutunda soyun. Daha sonra o boşluktan kaşığı sokun ve tüm kabuğu kaşık yardımıyla kolayca soyun.

Tuzlu suda haşlayın!

Tuzlu suda haşlanmış yumurta ile normal suda haşlanmış yumurta arasında büyük bir fark olduğunu söylesek? Normal suda haşlanmış yumurtanın kabukları pek de kolay soyulamazken, tuzlu suda haşlanmış yumurta için durum pek de böyle değil.

Sirkeli suda haşlayın!

Tıpkı tuzlu suda olduğu gibi sirkeli suda haşlanmış yumurtanın da kabukları kolay soyulur. Genellikle kaynayan suya sirke damlatarak yumurtanın çatlaması ve dağılması engellenir.

Yumurtanızı delin!

Yumurtanın kabuğu her durumda dağılan herkes buraya! Yumurta kabuğunu kaynatmadan önce deldiğiniz takdirde kabuğu çok daha kolay soyulur.

Yumurtanızı bayatlatın!

Yumurta taze olduğu takdirde kabuğunun soyulması zorlaşır. Bu sebeple taze yumurtalarınızı kek, poğaça ve kurabiyelerinizde değerlendirin. Bayat yumurtaları haşlayın. Bayat yumurta kabuklarının çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.