Havuç yiyince rengimiz turuncu olur mu?

Havuç yiyince rengimiz turuncu olur mu?
Havuç yiyince rengimiz turuncu olur mu?

Havuç, içerisinde yer alan A vitamini sayesinde cilt sorunlarını giderdiği için sosyal medyada hemen hemen herkes her gün bir kase havuç salatası yemeyi öneriyor. Ancak bir efsaneye göre havucu fazla tüketmek cilt renginin turuncu olmasına yol açıyor. Peki bu bilgi gerçek mi araştırmalar ne diyor hadi bakalım...

Oldukça faydalı sebzeler arasında yer alan havuç, zeytinyağıyla birleştiği zaman vitaminlerini ortaya çıkartabiliyor. Yapılan araştırmalar tüketilen yarım havucun günlük A vitamini ihtiyacımızı karşıladığını ve buna bağlı olarak da cilt sağlığına, saç sağlığına, büyümeye, enfeksiyonlara karşı direnç kazanmaya yardımcı oluyor. Ayrıca kanda bulunan hemoglabin miktarını arttırdığı için kanın temizlenmesine ve tazelenmesine de yardımcı olan havuç, mutfakta bulunan en değerli sebzelerden biri.

Havucun içerisinde vitaminlerin yanı sıra ona rengini veren karoten maddesi de yer alıyor. İşte bu madde, sadece havucun değil onu çok fazla tükettiğimizde bizim de renk pigmentasyonumuzu değiştirerek turuncu olmamızı sağlıyor. Ancak korkmayın bu renk değişikliği kalıcı değil! Havuç yemeyi bıraktığınızda birkaç gün içerisinde renginiz eski haline dönmeye başlayacaktır. Ancak renk değişikliğinden daha önemli bir sorun var ki oda fazla havuç yenildiğinde faydadan çok zarar sunması. Bu sebeple her şeyde dediğimiz gibi havucu da tam kararında aşırıya kaçmadan tüketmenizde fayda var.