Hayatı zindan eden kas ağrılarına son: Kas gevşetici bitkiler

kas
kas

Gündelik hayat içerisinde zaman zaman yaptığımız ters hareketlerin sebep olduğu, zaman zaman fazla yorulmanın sebep olduğu, zaman zaman da ansızın yoklayan kas ağrılarından ve kas kasılmalarından hepimiz şikayetçiyizdir. Öyle ki bu gibi durumlarda kas gevşetici ilaçlar sığındığımız ilk liman olsa da doğada da kas gevşetici bitkiler sayesinde bu ağrılardan kurtulmak ve vücudumuzu rahatlatmak mümkün.

Kas ağrısı öyle bir şeydir ki kendimizi bir anda kas kasılmaları neden olur? Kas ağrıları nasıl geçer? Kas gevşeticiler ne kadar sürede etki eder? Gibi soruların cevaplarını ararken buluveririz. Oysa ki çözüm pek de zor değil...

Doğanın sonsuz nimetlerinden faydalanmaya karar verip, yönümüzü doğaya çevirdiğimizde birçok derdimizin dermanını orada bulmak mümkün. Öyle ki en az kas gevşetici haplar ve kas gevşetici kremler kadar etkili kas gevşetici bitkiler bu nimetlerden sadece biri.

Zerdeçal

Seveni kadar sevmeyeninin de bir hayli fazla olduğu zerdeçalın ne denli etkili olduğunu bilselerdi acaba yine de sevmezler miydi? Kas ağrılarını dindiren özellikle de zaman zaman kas ağrılarına sebebiyet veren iltihabı kurutan zerdeçal doğadaki en etkili kas gevşetici bitkilerden biri.

Yabani kekik

Kekiğin bir benzeri olarak da düşünebileceğiniz yabani kekik, doğal bir yağ olarak kullanılan bitkilerden biri. Yabani kekik yağını ağrıyan bölgelerinize sürüp, yabani kekik çayını da demleyerek tükettiğiniz takdirde tüm kas ağrılarından kurtulabilirsiniz.

Ihlamur çayı

Ihlamur çayının kas ağrıları üzerindeki olumlu etkisi mutlaka deneyimlemeye değer. Lakin ıhlamurdan beklenen verimi elde etmek için şunu yapmamız çok ama çok önemli: Ihlamur alırken ıhlamurlarınızın yeşil yapraklı değil çiçekli olmasına mutlaka özen göstermelisiniz.

Lavanta yağı

Lavanta, doğada bilinen en etkili kas gevşeticilerden biri. Ağrının olduğu bölgeye lavanta yağı ile masaj yaptığınız takdirde o bölgedeki kan akışını arttırarak ağrıyı hafifletir...

Zencefil çayı

Birçok hastalık söz konusu olduğunda karşımıza çıkan zencefil çayı, kas ağrıları söz konusu olduğunda da sahnede! Vücut ısımızı yükselterek ağrıların dinmesini sağlayan zencefil çayı kas ağrıların dinmesinde de büyük bir rol oynamaktadır.

Çörek otu yağı

Omega 3 ve yağ asitleri açısından son derece zengin olan çörek otu yağı kas ağrılarını gidermek için birebir... Vücudunuzdaki ağrılı bölgelere çörek otu yağı ile masaj yaptıktan sonra tüm kas ağrılarına veda etmeye hazır olun.