Hazımsızlığa iyi gelen 6 bitki çayı

​Hazımsızlığa iyi gelen 6 bitki çayı
​Hazımsızlığa iyi gelen 6 bitki çayı

Doğada bulunan onlarca bitki birçok farklı sorunun çözümü olabiliyor. Hemen hemen hepimizin yaşadığı hazımsızlık sorununda da yine bitkiler imdadımıza koşuyor. Özellikle hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunlar için yüzyıllardır kullanılan bitkileri sizin için liste haline getirdik, herkese şifa olsun!

Nane çayı

Taze naneden hazırlayacağınız bu çay, hazımsızlığa birebir. Ayrıca sadece hazımsızlığa iyi gelmeyen nane çayı aynı zamanda mide bulantılarının geçmesine de yardımcı oluyor. 1 su bardağı sıcak suda 1 avuç taze nane ekleyin ve 5 dakika demlendirin, ardından süzüp içebilirsiniz.

Papatya çayı

Rahatlamaya yardımcı olan papatya çayı, sindirim problemlerine de iyi geliyor. Mide asidini azaltmada etkili olan bu bitki, hazımsızlığı ortadan kaldırıyor. Ayrıca bununla da yetinmeyen papatya çayı mide bulantısında da içilmesi gereken bitki çayları arasında. Yine 1 su bardağı sıcak suda 1 tutam papatyayı 5 dakika demlendirin ve süzüp için.

Rezene çayı

Yapılan birçok araştırmada mide ülserini önlemeye yardımcı olduğu tespit edilen rezene, yemek sonrası şişkinliğe iyi geliyor. Mide kaslarını rahatlatmada etkili olan bu bitki çayı, hazımsızlığın en büyük düşmanları arasında. 1 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı rezeneyi 5 dakika demleyin ve süzüp için.

Zencefil çayı

Zencefilin içerisinde yer alan shogaol ve gingerol maddeleri mide kasılmasına, hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi geliyor. Taze zencefili 5-6 dakika kaynatarak hazırlayabileceğiniz bu çay, mide bulantılarını da kısa sürede iyileştiriyor.

Meyan kökü

Mide sorunlarında akla ilk gelen bitki çaylarından biri olan meyan kökü, rahatlamaya yardımcı oluyor. Yemek sonrası yaşadığınız hazımsızlıkları kısa sürede yok eden bu çay aynı zamanda antienflamatuar etki sunmakta. 1 su bardağı kaynamış suda 1 tatlı kaşığı meyan kökünü 7-8 dakika demleyin, süzüp içebilirsiniz.

Karahindiba çayı

Mide asidi üretimini azaltan karahindiba, sindirim problemlerinde içmeniz gereken bitki çaylarından. Yüzyıllardır hazımsızlık gibi problemlerde tercih edilen mide kasılmalarına engel oluyor. 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı karahindiba bitkisini ekleyin. 5-6 dakika demlendirin ve süzüp için.