Hem izlerim hem yerim diyenler için 9 karlı tarif!

Karlı tarifler
Karlı tarifler

Ülkenin dört bir yanından kar haberleri gelirken kar sevdalıları kendilerini sokaklara attı. Lokmacığınız ise sizler için yine mutfağın yolunu tuttu! Bu yazı "Hem seyrederim hem de yerim Lokmacım." diyenler için geliyor! Birbirinden ilginç ve nefis, karlı günlerinizi güzel bir anıya dönüştürecek 10 karlı yiyecek tarifi ile sizlerleyiz!

İÇİNDEKİLER

Öncelikle şunu belirterek başlayalım. Bahsettiğimiz karlı yiyecekleri denemek istiyorsanız mutlaka şehirden uzak yerlere düşmüş karları kullanmalısınız. Çünkü şehirlere düşen karlar hava kirliliğini de içerisinde barındırıyor. Yani büyük bir şehrin göbeğindeyseniz bu iş asla olmaz!

Bici bici

Aralarında belki de en çok duyduğumuz ve Adanalıları yazın sıcağından bir nebze de olsa kurtaran serin mi serin bir 'icat!' Peki nasıl yapılıyor bu bici bici? Öncelikle nişasta ve sudan oluşan bir pelte hazırlanıyor. Daha sonra bu pelte soğutuluyor ve dilimleniyor. Üzerine kar, şerbet, pudra şekeri ve meyveler de eklendiği zaman tatlımız sunuma hazır demektir!

Karsambaç

Her tarifte olduğu gibi bu tarifte de temiz bir karın üzerine eklemeler yapacağız. Tabağa koyduğunuz karımıza şurup, pekmez ya da reçel eklenerek hazırlanan bu tarifi daha çok yayla kültürü olan güney illerimiz tercih ediyor!

Snow pops

Bir dondurma kalıbınız varsa bu iş tamamdır! Favori meyve suyunuz ile karı birbirine karıştırıp dondurma kalıplarına alıyoruz ve bir süre buzlukta donduruyoruz. İşte bu kadar!

Snow affogato

Espresso sevdalılarının favorisi belli! Dondurma ve espressodan oluşan affogato tarifine karlı güncelleme! Temiz büyük bir kar topu yapıyoruz ardından üzerine istediğimiz kadar espresso döküyoruz ve afiyetle yiyoruz :)

Tire D’erable

Kanada'ya özgü olan bu tatlıda yine elbette Kanada'da yeri çok özel olan bir şurup kullanılıyor: 'Akçaağaç şurubu!' Şurup, kaynatılıyor ve kıvam alması sağlanıyor. Ardından hemen kar üzerine dökülüp bir çubukla sabitleniyor. Donan şekerler atıştırmalık için hazır!

Kar dondurması

"Kar ile ne yapsak?" diye düşünüldüğünde şüphesiz çoğu kişinin aklına gelecek ilk tariflerden biridir bu! Amerika'nın Louisiana eyaletinde oldukça popüler olan bu kar dondurmasında süt, şeker, vanilya ve şeker kamışı şurubu bulunuyor.

Snow cones

Amerikalıların kışın karla, yazın da yapay karla yaptıkları yani her mevsim yedikleri bir tatlı 'snow cones!' İçinde zevke göre çeşitli şuruplar, şerbetler yer alıyor ve kağıt bir külahta servis ediliyor.

Ais kacang

"Malezyalılar yine yapmış yapacağını!" diyoruz ve bu ilginç yiyecekten bahsetmeye başlıyoruz. Bici bici yediyseniz ondan çok daha tatlı olan bu tarifin içerisinde çeşitli şuruplar, Meksika fasulyesi, mısır, kavrulmuş fıstık ve çimen jölesi yer alıyor. Adeta bir lezzet şöleni!

Karlı sıcak çikolata

Özellikle New York'ta oldukça popüler olan 'frozen hot chocolate', kayak merkezlerinde de sık sık servis ediliyor. Klasik sıcak çikolata pişirilip kaselere konuyor ve üzerine isteğe bağlı iki üç top kar ekleniyor.