Herkesin derdi: Boğaz yanmasına ne iyi gelir?

https://www.medicalpark.com.tr/_uploads/_images/_healthGuide/Zf0UMXaD.jpg
https://www.medicalpark.com.tr/_uploads/_images/_healthGuide/Zf0UMXaD.jpg

Kışın gelişiyle beraber hastalıklar da geldi çattı kapımıza dayandı. Bu günlerde herkesin derdi aynı: Burun akıntısı, boğaz yanması, halsizlik, öksürük... Tüm bunlar gündelik yaşam kalitemizi etkileyen ve düşüren şikayetler olsa da içlerinde öyle biri var ki yemek yememizden tutun da, su içmemize kadar birçok şeye engel. Ne mi o? Elbette ki boğaz yanması. Boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer? Tüm bu soruların cevabına hep beraber göz atmaya!

Boğaz yanması genellikle soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolları hastalıklarının habercisidir. Bu yazımızda vereceğimiz tüm önerileri denedikten sonra boğaz yanması şikayetiniz 1-2 gün içerisinde geçmeyip hala devam ederse yapacağınız en doğru şey, bir doktora görünmek olacaktır öncelikle bunu unutmayın.

Lakin 'Lokmacığım ben kendimi biliyorum her kış bu şikayetten muzdaribim bunun için de ilaç kullanmak istemiyorum' diyenler buraya!

Doğal yöntemlerle boğaz yanması şikayetinizden kurtulmak için yapmanız gereken şeyler son derece basit. Ne mi onlar? Hadi öğrenmeye!

Boğaz yanmasına ne iyi gelir?

Zencefil

Üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle gelişen boğaz yanması şikayetine oldukça iyi gelen zencefil, sizi boğaz yanması şikayetinizden 2-3 gün içerisinde kurtaracak güce sahip. Zencefili bal ile tüketmek etkisini ikiye katlamak konusunda da oldukça etkili.

Limon

Her derde deva C vitamini deposu limonun boğaz yanması şikayetine de birebir olduğuna da pek de şaşırmıyoruz değil mi? Bol miktarda limon tüketmek, limonlu ılık içecekler tüketmek boğaz yanması şikayetinizi gidermek konusunda sığınabileceğiniz en güvenilir limanlar.

Bitki çayları

Papatya çayı, ıhlamur çayı, nane çayı, ada çayı gibi bitki çayları üst solunum yolları enfeksiyonu, soğuk algınlığı, grip vb. birçok şikayetin yarattığı boğaz yanması hissine çözüm olabilir. Lakin dikkat etmeniz gereken şey şu ki: Bitki çaylarının doğru tüketimi son derece önemli.

Tuzlu su gargarası

Boğaz yanması şikayetiyle doktora danıştığınız vakit doktorunuzun da size önereceği şeylerden biri şüphesiz ki boğaz gargarası olacak. Doktor yolu tutmadan önce tuzlu suyunuzu hazırlayarak, boğazınızdaki iltihabı azaltabilir; boğaz ağrınızdan da bir nebze olsun kurtulabilirsiniz.

Buhar banyosu

Boğazınızda yanma hissi oluşmaya başladığı andan itibaren, okaliptüs veya nane yağı gibi antiseptik yağlar damlatarak yapacağınız buhar banyosu; boğazınızdaki yanma hissini gidermek konusunda sizlere yardımcı olacak.

Sarımsak

Bol sarımsaklı bir paça çorbası hangi derde deva olmaz ki? Sarımsağın iltihap giderici özelliği sayesinde üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı boğaz yanması şikayetlerine birebir olduğunu söylememizde hiçbir sakınca yok.