Himalaya tuzuna pembe rengi veren ne?

​Himalaya tuzuna pembe rengi veren ne?
​Himalaya tuzuna pembe rengi veren ne?

Yemeklerimize lezzet veren tuzun birçok farklı çeşidi bulunsa da dünyanın her yerinde en bilineni Himalaya tuzu. Demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından zengin olan bu tuz, pembe rengiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Himalaya tuzuna bu rengi ne veriyor? Hadi biraz bu konuyu kurcalayalım.

Kullandığımız diğer tuz çeşitlerine oranla mineral değeri yüksek olan Himalaya, tüm dünyada bilinen bir tuz . Pakistan'ın Pencap bölgesinde bulunan tuz madeninde üretilen bu tuz, yemeklerde kullanıldığı gibi banyoda da tercih ediliyor. İşlenmemiş olduğu için doktorlar tarafından da önerilen Himalaya tuzu, pembe tuz olarak da anılıyor. Peki bu tuz işlem görmediğine göre bu pembe rengini nereden alıyor?

Bir kaya tuzu çeşidi olan Himalaya tuzu, selenyum, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir bakımından zengin. İçerisinde bulunan minerallerden biri olan demir suyla birleştiğinde ise demir okside yani pasa dönüşüyor. İşte bu pas tuzun pembe olmasını sağlıyor. Yani düşünülenin aksine bu tuzun pembe olabilmesi için hiçbir işlem yapılmıyor doğada kendisi bu renkte bulunuyor.