Tek başına sağlık deposu: Hurma

Tek başına sağlık deposu: Hurma
Tek başına sağlık deposu: Hurma

Ramazan sofralarımızda baş köşede duran hurma, birçok fayda sunduğu için sağlıklı beslenmek isteyenlerin de yılın her dönemi tercih ettiği bir meyve. 4 adedi bir porsiyona denk gelen hurma, lifli yapısı sayesinde de uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Tek başına vücudumuz için birçok vitamin sunan hurmanın faydaları neler hadi gelin bakalım.

Hafızayı güçlendirir

A, B vitamini ve magnezyum yönünden zengin olduğu için hafızayı kuvvetlendiren hurma, özellikle çocukların beyin gelişimi açısından önemli bir gıda. Ayrıca yaşlanmaya bağlı hafıza kaybını da ortadan kaldırıyor.

Kansızlığı azaltır

İçerisinde yer alan demir sayesinde kanda yer alan hemoglobin miktarını artıran hurma, kansızlık sorununun oluşmasını engellerken var olan sorunun da azalmasına yardımcı oluyor. Bundan dolayı uzmanlar kansızlık problemi yaşayanların günlük 4 hurma yemesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Stresle baş etmeye yardımcıdır

Hurmada yer alan B6 vitamini ve magnezyum stresle baş etmeye yardımcı oluyor. Hatta yapılan araştırmalar depresyon yaşayan kişilerin bile hurma tükettikten sonra daha pozitif ve stressiz olduğunu gösteriyor. Bu sebeple stresli olduğunuz zaman hurmadan yardım almanızı öneriyoruz.

Kalp sağlığına iyi gelir

Kolesterol içermeyen bir meyve olduğu gibi potasyum bakımından da zengin olan hurma, kalp ritminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Antioksidan özelliği sayesinde de damar tıkanıklığı ve tansiyon gibi sorunların önüne geçiyor.

Bağışıklık güçlendirir

A ve C vitamini bakımından zengin olan bu meyve, mikroplarla savaşmada etkili. İçerisinde yer alan vitaminler sayesinde antioksidan özellik gösteren hurma, bağışıklığımızın güçlü olması için selenyum da barındırıyor. Bu sayede düzenli hurma tüketenlerde hastalanma oranı düşük oluyor.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar

Yüksek lif içeriğine sahip olduğundan dolayı, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Bu sayede kolit, hemoroit ve kolon kanseri gibi problemlerin önüne geçiliyor.

Yorgunluğa iyi gelir

Gün içerisinde kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız eğer, hurma bu probleminizi gidermek için iyi bir fikir. Hurmanın enerji miktarı yüksek olduğu için gün boyu enerjik olmanızı sağlayacaktır.