İftar sofraları için ayran tarifleri

​İftar sofraları için ayran tarifleri
​İftar sofraları için ayran tarifleri

İftar sofralarında bardak bardak tüketilen gazlı içecekler ve hazır meyve suları yerine tercihini hala ayran ve Türk mutfağının vazgeçilmezleri şerbetlerden yana kullananlar buraya! Bu yazı tercihi her daim ayrandan yana olanlar için. Lavantalı kefirden tutun da, sarımsaklı ayrana birbirinden nefis ayran tarifleri için sizleri şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Lavantalı kefir

Probiyotik özellikleri sayesinde sindirim dostu kefir, stres azaltıcı etkisiyle bilinen lavanta ile buluştu. Ortaya hem tadıyla hem de kokusuyla akıllardan silinmeyecek bir lezzet çıktı. Lavanta kokusu ve kefirin kendine özgü ekşimsi aromasının uyumuna sizler de inanamayacaksınız.

Narlı ballı ayran

Her yemeğin yanında mutlaka ayran arayanlar buraya! Bu tarif sizin tüm ezberlerinizi bozmak üzere tasarlandı... Nar, bal, yoğurt, toz zencefil. Klasik ayran tarifini tahtından edecek kadar farklı ve lezzetli o tarif işte bu tarif.

Sodalı taze naneli ayran

Bir ayran tarifinin çok daha ötesinde... İç ferahlatan aroması, hararet giderici etkisiyle bu ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday sodalı taze naneli ayran tarifimizle bildiğiniz tüm içecek tariflerini rafa kaldırın.

Sarımsaklı ayran

Yemeklerde gazlı içecekler yerine geleneksel içecekler tercih edenler için alışılagelmişin dışında bir ayran tarifi ile biz geldik! Sarımsak ve nane aromasıyla lezzetine lezzet kattığımız 'Sarımsaklı Ayran' ana yemeklerinizin yeni eşlikçisi olabilir...

Dereotlu taze baharatlı ayran

Severek tükettiğiniz ayranda minik bir farklılık istiyorsanız bu tarif tam da sizlere göre olabilir. Dereotunun ferah aroması, nane ve limon kabuğu ile buluştuğunda ortaya çıkan bu lezzete sizler de inanamayacaksınız.