İncirler olurken: Birbirinden nefis incirli tarifler

incir
incir

Tarımsal çeşitlilik bakımından dört bir yanı cennet ülkemizin incir üretimi konusunda lider olduğunu biliyor muydunuz? Bilenler, bilmeyenler buraya! Her yaz tezgahlara gelişini dört gözle beklediğimiz incir ile yapılan incir uyutması, incir dolması gibi klasik incirli tarifleri unutun. Birbirinden nefis incirli tarifler serimizle incirin tadına varmaya ve farklı tariflere hazır olun.

İncirli tarifler arasında en sevdiklerimizi bir araya getirerek beş çaylarında sizlere eşlik edecek o birbirinden nefis tarifleri derlediğimiz bu serimizle beraber tüm kalori hesapları rafa kalkabilir, bizden söylemesi...

Kek tarifleri,tatlı tarifleri, salata tarifleri derken birbirinden zengin lezzetleri bir araya getirerek sizler için hazırladığımız bu lezzet şöleninde arkanıza yaslanın ve damak tadınıza en uygun tarifin tadına varın.

Fırınlanmış soslu incir ve sütlü tatlı tarifi

'Söz konusu sütlü tatlılar olduğunda akan sular durur Lokmacım' diyen herkesi şöyle alalım. Sütlü tatlılar denince akla gelen sütlaç, keşkül, kazandibi, tavuk göğsü gibi klasik sütlü tatlı tariflerinden sıkıldıysanız fırınlanmış soslu incir ve sütlü tatlı tarifi tam sizlere göre.

Fırınlanmış soslu incir ve sütlü tatlı nasıl yapılır?

İncirli kurabiye nasıl yapılır?

Tarif defterlerinizin kurabiye tarifleri köşesinde bu yeni ve enfes incirli kurabiye tarifimize yer açın! Beş çayı keyiflerinde sizlere eşlik edecek enfes bir kurabiye tarifi olan incirli kurabiye ile hiçbir çay saati bu kadar keyifli olmamıştı.

İncirli kurabiye tarifi

İncirli tiramisu tarifi

İtalyan tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu tarifi gibi aramalar sonucunda kader sizi buraya getirmiş olabilir mi? Bizce kesinlikle olabilir... Klasik tiramisu tarifinin incirle buluşarak boyut değiştirdiği bu tarifimizle tiramisu tarifine güncelleme vakti.

İncirli tiramisu nasıl yapılır?

Peynirli incirli tuzlu tart nasıl yapılır?

Başlık 'birbirinden nefis incirli tarifler' olduğundan tariflerin tamamının tatlı olacağını düşünenler biraz yanıldılar... Alışılagelmişin dışına çıkmayı her daim çok seven Lokmacığınız bu kez de sizler için enfes bir tuzlu tart hazırladı ve peynirle incirin eşsiz uyumuyla ortaya bir lezzet şöleni çıkardı.

Peynirli incirli tuzlu tart tarifi

Kayısı ve incirli ekmek tarifi

Karantina sürecinde herkes evinde kendi ekmeğini yaptı mı? Yoksa siz bu akıma hiç katılmayanlardan mısınız? Salgın sürecinin hepimize tek bir artısı olduysa o da şüphesiz ki mutfak becerilerimizin gelişmesi oldu. 'Klasik ekmek tarifleri artık bizi kesmiyor, farklı tarifleri gönder gelsin Lokmacım' diyenler için kayısı ve incirli ekmek tarifimizle buradayız.

Kayısı ve incirli ekmek nasıl yapılır?

Taze incirli keşkül tarifi

Sütlü tatlı severlerin en favori tariflerinden biri olan keşkülü daha önce böyle denemediğinize eminiz. Osmanlı'da bir fukara tatlısı olarak bilinen keşkül incir dokunuşuyla gerçekleştirilmiş bu sunumdan sonra bir saraylı tatlısı olarak anılabilir mi dersiniz?

Taze incirli keşkül nasıl yapılır?

Kavanozda erikli incir tarifi

Tatlı tercihlerini genellikle meyveli tatlılardan yana kullananlara selam olsun. Burada sizi hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle mest edecek enfes bir tatlı tarifi var. Önce görsel bir şölen ilk kaşığınızı aldığınız andan itibaren de bir lezzet şölenine dönüşecek bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz...

Kavanozda erikli incir nasıl yapılır?

Erişteli incirli ılık salata nasıl yapılır?

Salata tarifleri dendiği vakit eli sürekli aynı tarife gidenler buraya. Artık sofralarda yenilik vakti. Eriştenin ve incirin en leziz hali için sizi şöyle alalım mı? Erişteli incirli ılık salata tarifi ile ezberleri bozuyoruz.

Erişteli incirli ılık salata tarifi

İncirli fıstıklı çikolata topları nasıl yapılır?

Tek bir lokmasında enerji patlaması yaşayacağınız minik enerji bombalarımıza ne dersiniz? İncirin ve çikolatanın eşsiz uyumu ile tek lokmalık mutlululuğa var mısınız?

İncirli fıstıklı çikolata topları tarifi

İncirli üzümlü pavlova tarifi

Yeni Zelanda'nın o büyüleyici lezzeti pavlova ile tanışmaya hazır mısınız? Ya da daha önce pavlovayı böyle denediniz mi? İncir ve üzümün bir araya gelerek büyüleyici bir lezzete dönüştüğü incirli üzümlü pavlova tarifi ile sizlerleyiz.

İncirli üzümlü pavlova tarifi