İş yerinde diyetinizi devam ettirmenin püf noktaları!

Ofiste yemek
Ofiste yemek

Yepyeni bir düşünceyle ve güzel umutlarla diyete başladığınız o günü hatırlıyor musunuz? İster kilo almak ister vermek, isterseniz de sağlıklı yaşamak için olsun hepimiz bir şekilde diyete başlamışızdır. Biliyoruz, çalışırken diyete uyum sağlamak gerçekten çok zor. O halde Lokmacığınızdan tüm diyet yapanlara diyetlerini bozmamaları için işe yarayan tüyolar gelsin!

Önceden planlayın

Demesi kolay biliyoruz ancak bu işi bir zevk haline getirmek de sizin elinizde. Eğer sağlıklı beslenmeyi bir zorunluluk değil hobi haline getirirseniz işiniz kolay. Minik güzel bir defter alın kendinize ve sadece 1 haftalık yiyeceğinizin listesini çıkartın. Ne yiyeceğinizi önceden bilmek inanın işinizi kolaylaştıracaktır.

Saklama kaplarından yararlanın

1 haftalık planınızı yaptınız. Aslında artık işiniz kolay. Çünkü alışverişinizi de ona göre yaptığınız için malzeme eksiğiniz yok demektir. Kendinize küçük 2-3 bölmeli bir saklama kabı alın. Sabah ya da öğlen yiyeceklerinizi bir gece önceden hazırlayıp işe götürebilirsiniz.

Kahvaltınızı en kolayından seçin

En kolayından dedik ancak bu geçiştirmek gibi algılanmasın. Chia tohumu ve yulaf ezmesi kurtarıcınız olabilir. Bir gece önceden süte ya da yoğurdun içerisine 2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi atın, biraz chia tohumu, muz ya da en sevdiğiniz meyveler... İşte bu kadar kolay. Sabaha kadar yulaf yumuşayacak ve yemesi kolay bir kıvam alacaktır. Bu kahvaltıyı ister sabah direkt tüketin isterseniz de yanınıza alın iş yerinizde yiyin. Böylelikle kahvaltıyı sağlıklı ve pratik şekilde halletmiş, iş yerinde simit ya da poğaça yememiş olacaksınız.

İş yerindeki tatlılara dayanamıyorsanız

İş arkadaşlarınız tatlı yiyorsa veya yemekhanede sürekli tatlı çıkıyorsa öğle yemeklerinize haşlanmış havuç ve patates dahil etmeyi deneyin. Biliyoruz elbette bunlar tatlı yerine geçmez ancak şekerli gıdalardan uzak durmak istiyorsanız hiç değilse o ihtiyacınızı bir miktar kesecektir.

Bıkmamak için bu önemli

Öğünlerinizi karmaşık hale getirmeyin! Tabağınızda o günkü protein, yağ ve karbonhidrat ihtiyacınızı sağlayan gıdaları en basitlerinden seçerseniz ve 4-5 farklı çeşit hazırlamak zorunda kalmazsanız diyetinizi daha uzun süre devam ettirebilirsiniz. Aksi halde bıkıp yarıda bırakabilirsiniz. Unutmayın her şeyi kolaylaştırmak sizin elinizde.