Işıl ışıl bir cilt için bunları tüketin!

Cilt sağlığı için neler tüketmeliyiz?
Cilt sağlığı için neler tüketmeliyiz?

Günümüzde özellikle de kadınlar tarafından cilt bakım ürünlerine oldukça yüksek rakamlar ödenirken, aslında cilt sağlığımızın tükettiklerimizle doğrudan bir ilgisi olduğunu söylesek? Yediklerimizle ve içtiklerimizle içeriden beslemediğimiz takdirde cildimizin ne kullanırsak kullanalım sağlıklı görünmeyeceğini unutmadan sizleri şöyle alalım ve sağlıklı bir cilt için tüketmemiz gereken gıdalara hep birlikte göz atalım!

İÇİNDEKİLER

Badem

E vitamini, omega-3 ve organik yağ asitleri bakımından son derece zengin olan badem, vücudumuzda hücre bütünlüğünü koruyan kuru yemişlerin başında yer alıyor. İçerdiği bol miktarda kolajen sayesinde de cildimizi dolgunlaştırarak daha sağlıklı gözükmesini sağlayan badem cilt sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken gıdaların başında yer alıyor.

Ay çekirdeği

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ay çekirdeği, cildimizi dış etkenlerin verdiği zararlardan korur ve cildin sıkılığını koruyarak kolajen üretimini destekler. Aynı zamanda içerisinde bulunan E vitamini sayesinde, kan dolaşımını da hızlandırır.

Yulaf

Kan şekerini dengede tutmasıyla bilinen yulaf, kan şekerinin yükselmesi sonucu artışa geçen androjen ciltte kırışıklara sebep olacağı için yulaf gergin bir cilt için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında.

Domates

Kahvaltı sofralarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmezlerinden biri olan domateste cilt sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasında. Beta karoten içeriği sayesinde cildimizi güneşin olumsuz etkilerinden koruyan domates günlük beslenme rutinimizde mutlaka olması gereken gıdaların başında yer alıyor.

Brokoli

A, C vitaminleri ve çinko yönünden zengin brokoli, içerisinde bulundurduğu lutein sayesinde; cildin kurumasını ve kırışmasını engeller.

Avokado

Antioksidan içeriği bakımından son derece zengin olan avokado, cilde parlaklık ve ışıltı veren gıdaların başında yer alır. Aynı zamanda güneş ışınlarının zararlı etkilerinden de cildimizi koruyan avokado ışıl ışıl bir cilt için mutlaka tüketilmesi gereken gıdalardan.

Su


Vücudumuzun tüm fonksiyonlarının sorunsuz olarak görevini yerine getirebilmesi için hayati bir önem taşıyan su, sağlıklı bir cildin olmazsa olmazlarından biri. Günde en az 2 litre su içerek cildinizin içeriden parladığını görebilirsiniz.