Islak hamburger ilk nerede ortaya çıktı?

​Islak hamburger ilk nerede ortaya çıktı?
​Islak hamburger ilk nerede ortaya çıktı?

İnsanlar ikiye ayrılır: Hamburger severler, ıslak hamburger severler... Siz hangi taraftasınız? Bu soruya cevabı ıslak hamburger olan gerçek gurmeleri şöyle alalım. Tanışmamız geç olsa da kendisinden bir türlü vazgeçemediğimiz ve Türkiye'nin en fazla tüketilen sokak lezzetlerinden biri olan ıslak hamburger ilk nerede ortaya çıktı? İlk ıslak hamburger ne zaman yapıldı? Sorularının cevapları Lokmacığınızda!

İÇİNDEKİLER

Islak hamburgerin tarihi

İstanbul ile özdeşleşen ve İstanbul'un en sevilen sokak lezzetlerinin başında gelen ıslak hamburgerin ilk olarak nerede ve ne zaman ortaya çıktığını duymaya hazır mısınız? Birçoğumuzun bu konuda bir tahmini olduğunu varsayacak olursak tahminlerinizin doğru olduğunu söyleyelim...

Islak hamburger dendiği an akla ilk gelen yerlerden biri olan Kızılkayalar Hamburger, ıslak hamburgerin ilk ortaya çıktığı yer. İstiklal caddesi sokaklarında gezerken ne kadar tok olursanız olun asla hayır diyemediğimiz ve en az 2-3 tanesini bir oturuşta yediğimiz ıslak hamburgerin ortaya çıkışı Kızılkayalar Hamburger'in kaderini bir anda değiştirmiş dersek haksız sayılmayız.

Türk mutfağına ve damak tadımıza son derece uygun bir lezzet olan ıslak hamburgerin ortaya çıkış hikayesinin altında da büyük bir emek söz konusu. Aylar süren çalışmalar ve o zamanki adıyla Kızılkayalar Büfe'nin müşterilerinden gelen geri dönüşlerin harmanlamasıyla ideal lezzet yakalandığında artık Kızılkayalar Büfe'de en çok satan şey ıslak hamburger olduğundan dolayı Kızılkayalar Büfe bugünkü adıyla Kızılkayalar Hamburger'e dönüştü ve günümüzde hala ıslak hamburgeri en güzel yapan o mekan olarak hizmete devam ediyor.