İsraf etmiyoruz, değerlendiriyoruz!

Yanmış yemekleri değerlendirme rehberi!
Yanmış yemekleri değerlendirme rehberi!

Zaman zaman hepimizin başına mutfakta talihsiz şeyler geliyor ve bunlar genellikle tat kaçırıcı sonuçlara sebebiyet veriyor. Başımıza gelmemesi için her ne yemeklerimizi pişirirken kadar dikkat kesilsek de yemeklerin altını yakmak en sevilmeyen mutfak hatalarının başında... Koca bir tencere yemeği çöpe atmak, dibi tutmuş pilavı kimseye beğendirememek gibi sorunlara son! Yanmış yemekleri değerlendirme rehberiyle Lokmacığınız yanınızda!

İÇİNDEKİLER

Yanmış ekmekten kruton!

Ekmek kızartırken süreyi ayarlamayıp fazla kızarrtıysanız üzülmek yok. Kahvaltı sofrasında talibi olmasa da onu çöpe atmak yerine lezzetli krutonlar yapabilirsiniz. Yanmış ekmek dilimlerini küçük parçalara ayırın, üzerine biraz zeytinyağı ve baharat ekleyin ve tekrar fırınlayın. Sonuç? Harika bir salata veya çorba üstü lezzeti!

Dibi tutan pilavdan nasi goreng!

Pirincinizin altı tuttu mu? Endişelenmeyin, bu durumu değerlendirip, dibi tutmuş pirinçlerinizi Endonezya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri favorisi olan Nasi Goreng'a dönüştürebilirsiniz. Yanmış pirinci soğutun, ardından sebzelerini, baharatlarını ve sosunu ekleyerek dünya mutfağından yeni bir lezzet deneyimlemeye hazır olun.

Yanmış sebzelerden pizza!

Sebzelerinizi fırında biraz fazla tuttuysanız, onları çöpe atmak yerine renkli ve iştah açıcı bir pizza üzerinde değerlendirmeye ne dersiniz?

Yanmış kahveden yeni bir lezzet!

Kahve kavururken ayarı kaçırdıysanız, onu bir kahve lezzetlendirici olarak kullanabilirsiniz. İçine biraz süt ekleyerek veya buzlu kahve olarak servis ederek farklı bir kahve deneyimi elde edebilirsiniz.