İstanbul'un en güzel kazandibi yapan mekanları

kazandibi
kazandibi

Ne sufle ne tavuk göğsü ne de sütlaç... Kazandibi aşıkları bizi çok iyi anladı! Lokmacığınız için de kazandibi diğer sütlü tatlılardan çok daha farklı çok daha özel bir tatlı. "İstanbul'da denemediğimiz yer kalmadı," desek yeridir. O halde gelin kazandibi yediğimiz en favori mekanlarımızı sizlerle paylaşalım!

İÇİNDEKİLER

Zeynel muhallebicisi

1925 yılında kurulan bu muhallebici neredeyse 100 yıldır yaptığı harika tatlılarla gönlümüzün bir köşesinde yerini alıyor. Kazandibi tatlısının harikalığı yanında mevsimlik olarak taze meyvelerden de harika içecekler ve dondurmalar yapıyorlar. Yolunuz Nişantaşı'na düşerse bizim için deneyin!

Adres: Teşvikiye, Vali Konağı Caddesi & Akkavak Sokak 11/D 1-2, 34365 Nişantaşı-Şişli/Şişli/İstanbul.

Barbaros

Aynı zamanda yoğurtçu olan bu dükkan 1915 yılından beri sütlü tatlılarıyla İstanbulluların gözdesi. Şehrin tam merkezinde yer alan Barbaros'a ulaşım da oldukça kolay. Sütlerinin kalitesi harika olan bu dükkanın tatlılarının da kötü olması beklenemez elbette!

Adres: Akşemsettin, Akşemsettin Cd. No:9, 34080 Fatih/İstanbul.

Hakkı Zade 1864

Nesilleri aşan tatlılarıyla Üsküdar'ın en işlek noktasında yer alan Hakkı Zade'nin adresini bile bilmenize gerek yok. "Neden?" diye soracaksınız. Çünkü, Üsküdar meydana geldiğinizde muhteşem kokuyu takip ederseniz yolunuz Hakkı Zade'ye çıkacak. Kazandibi'ndeki tavuğun oranını harika bir şekilde ayarlayan bu tatlı dükkan bizim favorilerimiz arasında!

Adres: Mimar Sinan Hakimiyeti Milliye Cd. &, Atlas Çk. No:42, 34672 Üsküdar/İstanbul.

Kıztaşı muhallebicisi

Yolu Fatih'e düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer: Kıztaşı muhallebicisi. "Lokmacım ben kazandibi dışında ne yiyebilirim?" diye soranlara bu sevimli dükkanın incirli muhallebilerinin de bizim gönlümüzü çaldığını söyleyebiliriz!

Adres: İskenderpaşa, Sofular Cd. No:51/A, 34000 Fatih/İstanbul.

Emirgan Sütiş

"Lokmacım şöyle güzel bir deniz havası eşliğinde tatlımı yemek istiyorum." diyenlere de bir tavsiyemiz var tabii ki. 1953 yılında kurulan Sütiş'e gitmek için hafta sonunu tercih ederseniz biraz kalabalık olabileceğini önceden belirtelim. Tatlılarında kullandıkları sütleri kendi çiftliklerinde ürettikleri için oldukça lezzetli. Bizim için bir kazandibi yersiniz artık!

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No46 Emirgan-Sarıyer-İstanbul.