İstanbul'un en güzel pidecileri

İstanbul'un en iyi pidecileri
İstanbul'un en iyi pidecileri

İstanbul pide adresleri konusunda tabiri caizse tam bir cennet! Özellikle Karadenizli ustaların pidelerini denemeyi biz çok seviyoruz. Ve en çok da bunları beğeniyoruz. İncecik ve çıtır hamuruyla, lezzetli iç harcıyla en beğendiğimiz pidecileri bugün sizlerle paylaşıyoruz! İstanbul'daki en güzel pideciler için sizi yazımızın devamına alalım!

Karadeniz pidecisi

Vefa semtinde senelerdir hizmet veren Karadeniz pidecisi tam bir esnaf lokantası. Sofraya gelen sıcacık kapalı pidelerin içine hazırladıkları taptaze tereyağlarını ve taze kaşarları dolduruyorlar. Elle yemeyi tavsiye ediyorlar ve biz bu lezzete 10 üzerinden 10 veriyoruz.

Adres: Hacı Kadın, Muhabir Sk. No:6, 34134 Fatih/İstanbul.

Tarihi Hocapaşa Pidecisi

Yine harika bir esnaf lokantasındayız. 1964 yılında kurulan mekan Fatih'te bulunuyor. Yumurtalı kaşarlı, peynirli, tavuklu ve daha birçok çeşidi bulunuyor. Lokmacığınızın favorisi ise burada bol malzemesi ve çıtır mı çıtır hamuruyla kıymalı yumurtalı oldu!

Adres: Hoca Paşa, Ankara Caddesi & Hoca Paşa Sokak No:11, 34110 Fatih/İstanbul.

Coşkun Usta Bafra Pide

1960'lı yıllarda Bafra'da pide yapmaya başlayan Çoşkun Kuru, 1981'de İstanbul'a gelerek mesleğine burada devam etmiş. Sanatçılardan iş adamlarına çok sayıda müdavimi bulunan Coşkun Usta'nın pidelerine biz de bayıldık!

Adres: Zühtüpaşa Mahallesi, Hasan Amir Sok. No:25, Kızıltoprak, İstanbul.

Trabzon Fırını

Biraz uzak ama gitmeye gerçekten değer! Beykent Sanayi Sitesi'nde yer alan Trabzon Fırını 1930'lu yıllarda Trabzon'da ekmek yaparak başlıyorlar bu mesleğe. Bizce pidenin en önemli kısmı hamuru ve Trabzon Fırını bu işi çok iyi başarmış. İnceliği tam kıvamında ve çıpçıtır bir hamuru var. Tereyağları da Trabzon'dan geldiği için pidenin lezzetine ekstra bir lezzet katıyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Meriç Sokak, Beykent Sanayi Sitesi, 34520 Büyükçekmece/İstanbul.

Tadal Pide

Vedat Milör'ün de önerdiği pidecilerden biri olan Tadal Pide'nin müdavimi o kadar çok ki! Tam anlamıyla gerçek bir pide! Vefa Karadeniz Pidecisi'nden sonra favorimiz burası oldu. Fiyat olarak ortalamanın biraz üzerinde kalabilir ancak buna değer!

Adres: Abdurrahmangazi, Yeşil Cd. No:8, 34920 Sultanbeyli/İstanbul.