İşte doğal kolajen kaynakları!

İşte doğal kolajen kaynakları!
İşte doğal kolajen kaynakları!

25'li yaşlardan sonra vücudumuzda kolajen azaldığından dolayı dışarıdan alım yapmak oldukça önemli. Piyasada birçok kolajen markası olsa da bugün sizlere anlatacağımız besinlerden sonra bunları kullanmanıza bir süre gerek kalmayacak. İşte Lokmacığınızdan kolajen içeren besinler!

İlikli kemik suyu ve kemikli et

Hemen hemen herkesin bildiği en iyi kolajen kaynağı ilikli kemik. Kemiğin içerisinde yer alan ilik, aminoasit içerdiğinden dolayı vücutta kolajen üretimini destekliyor. Bundan dolayı ilikli kemik veya herhangi kemikli et yemek doğal yollardan kolajen almanızı etkiliyor.

Ahududu

Kırmızı meyveler arasında yer alan ahududu, içerdiği güçlü antioksidan sayesinde kolajen üretimine katkıda bulunuyor. Bundan dolayı doğal yollarla kolajen almak isterseniz ahududuyu yeme düzeninize eklemelisiniz.

Brokoli

Kolajen içeren besinler arasında bulunan brokoli, içeriğinde yer alan sülforafan yani kükürt sayesinde kolajen alımımıza destek oluyor. Bundan dolayı mevsimi geldiğinde brokoliyi bolca tüketmenizde fayda var.

Balık

İçerdiği değerli vitamin ve yağlar sebebiyle vücudumuz için oldukça faydalı olan balık, doğal yollarla kolajen almamıza yardımcı oluyor. Hem kolajen alımı hem de omega-3 alımı için haftada en az iki kere balık tüketmelisiniz.

Kapya biber

Güçlü antioksidanlar arasında yer alan kapya biber, C vitamini yönünden de zengin. Bu sebeple hem kolajen alımına yardımcı olan hem de vücutta kolajenin kolay emilmesini sağlayan kapya biber, yemeklerinizden ve salatalarınızdan eksik etmemeniz gereken bir sebze.

Elma

Cildi güzelleştirdiğine inanılan meyveler arasında yer alan elma, demek ki bunu içerdiği kolajenle sağlıyormuş. Yüksek antioksidan özelliğiyle de bilinen elma, kolajen üretimimizi desteklemekte bir numaralı meyvelerden.

Sarımsak

Her ne kadar kokusundan dolayı birçok kişinin günlük tüketmediği gıdalardan biri olsa da sarımsağın her geçen gün yeni bir faydası ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalar sarımsağın içerisinde yer alan kükürdün vücudumuzda kolajen artırdığı yönünde.