İyi bir uyku için kullanabileceğiniz 6 doğal yağ!

İyi bir uyku için kullanabileceğiniz 6 doğal yağ!
İyi bir uyku için kullanabileceğiniz 6 doğal yağ!

Git gide artan hava sıcaklıkları, günlük yorgunluklarımız ve kafamızı meşgul eden bazı sorunlar kaliteli bir uyku uyumamızın önündeki en büyük ve en genel sorunlar. Hal böyle olunca da çareyi uykumuzu daha kaliteli bir hale getirmek için neler yapabiliriz? Sorusuna cevap aramaya başladık ve aromaterapinin gücünden faydalanarak iyi bir uyku için kullanabileceğiniz 6 doğal yağ ile biz geldik!

İÇİNDEKİLER

Lavanta yağı

İyi bir uyku için uyku öncesi bir hazırlık yapmak günümüzde eskiye nazaran çok daha önemli. Uyumadan önce yastığınıza 2-3 damla kadar lavanta yağı damlatmak iyi bir uyku için oldukça basit ama önemli bir adım. İngiltere'de bulunan Southampton Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre lavanta yağı kullanan kişiler %20 oranında daha iyi uyuyor.

Portakal çiçeği yağı

Hipertansiyon sorununa da çok iyi geldiği bilinen portakal çiçeği yağıyla uyku sorunlarıyla baş etmek mümkün. Birçok parfümün içerisinde de bulunan portakal çiçeği kokusu rahat bir uyku için kullanılabilecek en iyi doğal yağ alternatiflerinden biri.

Adaçayı yağı

Stresi azaltan etkisiyle de bilinen adaçayı kokusunu bu kez doğal bir yağdan yastığınıza 2-3 damla damlatarak iyi bir uyku için kullanmaya ne dersiniz? Adaçayı yağını yastığınıza damlatın ve deliksiz bir uykunun tadını çıkarın.

Buhur yağı

Diğer yağ çeşitlerinin adını daha önce duymuş olabilirsiniz ancak buhur yağıyla ilk defa tanışıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Pek çok terapötik özelliği mevcut olan buhur yağının ise bizler için bilinen en önemli özelliği yorgunluğu azaltması, anksiyete ve depresyon belirtilerini iyileştirmesi. Buhur yağını tıpkı diğer yağ çeşitleri gibi 2-3 damla olacak şekilde yastığınıza damlatarak iyi bir uykunun tadını çıkarabilirsiniz.

Ylang ylang yağı

Diğer yağ çeşitlerinin aksine bileğinize sürerek deri altından gerçekleştireceği emilimle psikolojik olarak da rahatlama sağlayarak insomnia yani uyku rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilecek doğal yağ çeşitlerindendir.

Yasemin yağı

Depresyon belirtilerini dahi hafiflettiği bilinen yasemin yağı uyku rahatsızlıklarının çözümünde de başvurabileceğimiz aromaterapi çözümlerinden biri. Uyumadan önce yastığınıza damlatacağınız 2-3 damla yasemin yağı rahat bir uyku uyumanızı sağlayabilir.