Kabak çeşitlerini tanıyalım!

Kabak çeşitleri
Kabak çeşitleri

Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden biri olan kabağın bizim bildiğimizden çok daha fazla çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Hepimizin bildiği sakız kabağından tutun da, yalnızca Ege ve Akdeniz'in sahil kesimlerinde bulunan dikenli kabağa birçok farklı kabak çeşidini tanımaya hazır mısınız?

İÇİNDEKİLER

Sakız kabağı

Uzun ve silindirik bir yapıya sahip olan sakız kabağı evlerimizde en sık kullandığımız kabak çeşitlerinden biri. Kabakgiller ailesinin en popüler üyesi sakız kabağı, meyveleri tamamen olgunlaşmadan hasat edilir.

Bal kabağı

Dünyada en tanınan kabak türlerinden biri olan bal kabağı; Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde Cadılar Bayramı'nın sembolü haline gelmiş durumda. Bizde ise genellikle kabak tatlısında tercih edilen bal kabağının çekirdekleri de kuruyemiş olarak tüketilir.

Girit kabağı

Diğer kabak çeşitlerine nazaran oldukça küçük bir kabak çeşidi olan Girit kabağı, kabak dolması severlerin şık görünmesi ve içinin kolayca oyulabilmesi sebebiyle de sıklıkla tercih ettiği kabak çeşitlerinden biri.

Hokkaido kabak

Tüm kabak çeşitlerinden çok daha tatlı bir aromaya sahip olan hokkaido kabak; çorbasından, püresine birçok aromatik tarifte gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir kabak çeşidi.

Helvacı kabağı

Kestane kabağı adıyla da bilinen helvacı kabağı oldukça sert kabuklu bir kabak çeşidi. Kabak tatlısı kabağı olarak da bilinen helvacı kabağından tadı damaklarınızdan uzun süre silinmeyecek bir kabak tatlısı yapabilirsiniz.